Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresine video konferansla katıldı.

Konuşmasının büyük kısmında CHP'yi hedef alan Erdoğan, "Şu anda CHP'de tek adamcağız siyaseti işliyor. Türkiye'nin ilk siyasi partisini tek bir adamcağıza mahkum ettiler. Ülkemizde her genel başkanın bir geliş hikayesi vardır. Kasetle gelen tek genel başkan bu zattır" diye konuştu.

Erdoğan, "Yapmamız gereken her bir insanımızın kapısını çalmak, kalplerde yer edinmektir. Gönlüne dokunmadığımız tek bir kişi dahi varsa bu bizim eksiğimizdir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Her bir kongre yeni bir nefes, yeni bir heyecan demektir. Bugün Denizli'de salonu görüyorum gerçekten iftihar ediyorum. Bu birliğimiz beraberliğimiz inanıyorum ki bizleri 2023'e çok daha farklı taşıyacak, 2024 yerel seçimlerinden de çok daha güçlü bir şekilde çıkmamızı sağlayacaktır. AK Parti kendini yenileyebilme kabiliyeti en yüksek partidir. Tüm teşkilatlarımızdan AK Partinin sadece son 18 yılının değil geleceğinin de partisi olacağını göstermesini bekliyorum. AK Partinin kurucusu da lokomotifi de milletimizin ta kendisidir.  Bugüne kadar ne yaptıysak neyi başardıysak milletimizle. Önce gönül kazanacağız sonra oy isteyeceğiz. Basın ve sosyal medya mecraları siyasetimizin sadece tescil ve duyurulma yeridir. Yapmamız gereken her bir insanımızın kapısını çalmak, kalplerde yer edinmektir. Gönlüne dokunmadığımız tek bir kişi dahi varsa bu bizim eksiğimizdir.

Tüm bu başarıların vesayetin terör örgütlerin darbecilerin ülkemize husumet besleyen nice çevrelerin tuzaklarına rağmen elde ettik. Karşımızda elbette bir siyasi muhalefet bulduk. Teorik olarak en önemli rekabeti de CHP ile yapmamız gerekiyordu.

Üzüntü ile ifade etmem gerekiyor ki karşımıza çıkan ana muhalefet aktörlerinin ve kadrolarının hiçbiri bizimle ser ve hizmet yarışı siyasetine girmemiştir. Kimi zaman vesayetin arkasına sığınarak kimi zaman uluslararası lobilerin sözcülüğünü yaparak kimi zaman darbecilere göz kırparak kendilerine iktidarın bahşedilmesini beklemiştir. Biz en diyorsak tersini söylemeyi, ne yapıyorsak karşı çıkmayı, ne yöne gidiyorsak aksi yöne yönelmeyi muhalefet tarzı olarak benimsemiş millete de böyle takdim etmişlerdir.

"Şu anda CHP'de tek adamcağız siyaseti işliyor"

Geçmişteki hiçbir aktör bugünkü CHP'ye ait bir siyaset yoktur. Hatta CHP diye bir partinin olup olmadığı tartışmalıdır. Acaba CHP kendi hükmü şahsiyeti adına ne yapıyor, hangi politikayı geliştiriyor? Bunların hepsi de cevapsız sorulardır.

Peki CHP hiç mi bir işe yaramıyor. Elbette CHP'nin ifa ettiği bir görev var. Bunu bir teraziye benzetebiliriz. Bir kefesinde HDP diğer kefesinde İyi Parti var. CHP'ye verilen vazife ise bu iki kefeyi dengede tutarak kurulan yarı gizli yarı açık ittifakın bozulmasını engellemektir. Partisini bu duruma düşüren zat kendisine karşı çıkan herkesi susturarak gerekirse kapı dışı ederek diktatörlüğün de dik alasını sergilemektedir. Şu anda CHP'de tek adamcağız siyaseti işliyor.

Türkiye'nin ilk siyasi partisini tek bir adamcağıza mahkum ettiler. Ülkemizde her genel başkanın bir geliş hikayesi vardır. Kasetle gelen tek genel başkan bu zattır.