Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ana muhalefetin başındaki zat şahsımı bu göreve meşru şekilde gelmemekle itham ediyor 'benim cumhurbaşkanım değilsin' diyor. Bay Kemal, ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim, ben milletimin cumhurbaşkanı olarak seçildim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 49. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün itibariyle Külliyemizde misafir ettiğimiz muhtar sayımız 32 bini aştı. Seçimden önce muhtarlarımızın tamamına yakınıyla bir araya gelme hedefimize bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz. Bu salon sizin bu salon milletimizin.

Muhtarlarımızı üzen beni de üzer, memnun eden beni de memnun eder. Muhtarlık bilgi sistemi kurduk. Muhtarlar Daire Başkanlığı muhtarlarımızın meselelerini en üst düzeyde takip ediyor. Kimse kalkıp da muhtarlarımız üzerinden spekülasyon yapmasın. İhtiyaç duyulan yerlerde muhtarlık binası yapılmasıyla ilgili projeyi hayata geçiriyoruz.
Ana muhalefetin başındaki zat şahsımı bu göreve meşru şekilde gelmemekle itham ediyor benim cumhurbaşkanım değilsin diyor. Bay Kemal ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim milletimin cumhurbaşkanı olarak seçildim. Yüzde 52,6 oy kim verdi milletim verdi. Sen, yüzde 52,6'ya ihanet edemezsin. Bugüne kadar ettiğin için bir yaraya merhem olmadın. 31 Mart'ta da olamayacaksın.
Teröristlerle el ele kol kola gezene milletim yürü demez. Bay Kemal niye sen cumhurbaşkanı adayı olmadın? Sen karşımıza çıksaydın. Meşruiyet çok daha güzel olarak ortaya gelirdi. Genel başkan olduğun halde çıkmadın.
Bu zat kaset kumpasıyla önü açılmış olsa da CHP kurultayın seçilip geldiği için meşru bir siyasetçi kendine göre. Bizim CHP delegelerinin iradesine saygımız vardır tercihlerine saygı duyuyoruz. Son seçimlerde 26 milyon 330 bin vatandaşımızın ortaya koyduğu iradeyi meşru görmediğine göre demek ki bu zatın kafasında başka bir demokrasi tarifi bulunuyor. Adamları dökülün sokaklara diyor. 15 Temmuz gecesinde Bakırköy Belediyesi'ne sığınıyor. Biz darbelere karşı milletimizle beraber tankların önünde dururuz.
Teröristlere arkadaşlar demek terör örgütüne destek vermek FETÖ gibi ihanet çetesinin taşeronluğuna soyunmak da bunların demokrasisine işaretir."