İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleşen AKP İzmir 6’ıncı Olağan Kongresi’nde 24 Haziran seçimlerinin startını veren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "24 Haziran'da hem Cumhurbaşkanlığında hem de milletvekilliğinde rekor bir oyla siyaset tarihimize geçeceğimize inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan , “İzmirli kardeşlerimize kendimizi çok daha iyi çok daha doğru anlattığımızda inanın her şey bitecektir. Saniyemizi boş geçirmeden, kimseyi ihmal etmeden, kırmadan büyük ve güçlü Türkiye sevdamızı İzmirli kardeşlerimizle paylaşmalıyız. Buna hazır mıyız?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Her seçim, parti olarak milletimize karşı bir imtihanımızdır. Aynı zamanda her seçim, çalışma tekniği açısından da teşkilatlarımızın kendi içinde bir imtihanıdır. Bu imtihanı başarıyla veren arkadaşlarımız gelecekte daha üst kademelerde görev alma liyakatini elde etmiş olacaktır. Seçim kampanyaları görevini ihmal eden, lakayıt davranan, tembellik yapan hatta kasıtlı olarak çalışmaları sabote edenler olursa onları da ayıklamanın bir vesilesidir." dedi.