Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kazanırsak hep birlikte kazanacak, kaybedersek hep birlikte kaybedeceğiz. Geçtiğimiz 16 yılda 3 kat büyüttüğümüz Türkiye'yi, önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüttüğümüzde 2023 hedeflerimize ulaşacağız'' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Okulun şehrimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Merhum Gülseren Hanımefendiyi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Tüm Özdemir ailesini özellikle kutluyorum. Okulumuzda eğitim öğretim görecek zihinsel bedensel engelli evlatlarımıza sağlıklı huzurlu sevgi dolu bir hayat diliyorum.

Elbette her mücadele, her gayret önemlidir, takdire şayandır ama zihinsel ve bedensel engelli çocuklara verilen emek, hayatın 24 saatini ve ömrün tamamını kapsıyor olması sebebiyle ayrı bir saygıya layıktır. Ülkemizde bu tür evlatlarımız yıllarda sanki bir utanç sebebi gibi hayatlarını dört duvar arasında sürdürmüşlerdir. Bu eski devir görüntülerini ortadan kaldırmak için çok önemli çalışmalar gösterdik.

Engelli bireylerin hayata katılımı konusunda son 16 yılda devrim niteliğinde adımlar attık. Bugün ülkemizde 513 bin engelli birey evde bakım hizmetinden yararlanıyor. Ülke genelinde 97 bakım ve rehabilitasyon merkezinde de 7 bin engelliye hizmet veriliyor. Otistik bireylere yönelik özel bir otizm eylem planı hazırladık.

Dünyada Türkiye kadar kapsamlı sosyal güvenlik politikaları uygulayan başka devlet yoktur bunu böyle bilin. Vatandaşların tamamını genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alan tek ülke dünyada biziz. Buna Amerika da dahil. Onlar hala sağlık reformunu dahi gerçekleştiremediler. Bir ülkede devletle millet ne kadar bütünleşirse hedeflere ulaşmak da o derece kolaylaşır. Biz bu bütünleşmeyi sağlamayı başardık. Terör örgütlerine 15 Temmuz'da darbecilerin karşısına dikilen bir ülke haline yine bu sayede geldik. Birileri gibi tankları görüp ondan sonra Bakırköy Belediyesi'ne kaçmadık. Devletimizle milletimiz arasındaki o güçlü bağ geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan en önemli umut kaynağımızdır.

Şimdi önümüzde 2023 hedeflerimiz var. Bizi bu hedeflerden ulaştırmak için her türlü kumpas kuruldu. Her şeye rağmen, hedeflerimize doğru yürüme kararlılığımızdan asla vazgeçmedik. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirası, işte bu hedef üzerinde inşa edeceğimiz 2053 ve 2071 vizyonları olarak görüyoruz. Devletimiz ile milletimiz arasındaki o güçlü bağ, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan en önemli umut kaynağımızdır.

Kazanırsak hep birlikte kazanacak, kaybedersek hep birlikte kaybedeceğiz. Geçtiğimiz 16 yılda 3 kat büyüttüğümüz Türkiye'yi, önümüzdeki dönemde 2 kat daha büyüttüğümüzde 2023 hedeflerimize ulaşacağız. İşte o zaman hep birlikte farklı bir seviyeye, farklı bir lige çıkacağız. Bu yeni Türkiye inşallah kendisiyle birlikte bölgesindeki ve dünyadaki herkes için yepyeni bir dönemin kapılarını aralayacaktır. Bugüne kadar saflarını sıkı tutan milletimizin önümüzdeki dönemde de aynı dirayeti göstereceğine inanıyorum."