"Sınırlarımız Nasreddin Hoca'nın türbesi gibi, üç tarafı açık ama kapısı kilitli" benzetmesi yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Erdoğan kabul etse de biz asla izin vermeyiz" sözleriyle resti çekti.

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu nasıl bir havalimanı sevdasıdır?"

Hala Kabil Havalimanı’nda Mehmetçiğin durması için ısrar ediyor. Kabil ele geçirilmeden önce, “Mehmetçik, havalimanını Taliban’a karşı korusun” diye görüşmeler yapıyordu. Bu konuda ne kadar “istekli” olduğu, muhatap ülkelerin yetkilileri tarafından dile getiriliyordu. Şimdi Afganistan, Taliban’ın eline geçti. Erdoğan, hala “havalimanının emniyetini sağlama niyetlerinin baki olduğunu” söylüyor. Allah aşkına bu nasıl bir havalimanı sevdasıdır?

"Şimdi de Taliban için mi koruyacaksınız?"

Daha önce Taliban’a karşı korumak istediğiniz tesisi, şimdi de Taliban için mi koruyacaksınız? Hala 600’den fazla askerimiz, NATO görevi için çıkarılmış tezkere çerçevesinde Afganistan’da. Ama artık durum değişti. Orada; Ne NATO, ne de Mehmetçiği ülkesine davet eden bir yönetim var. Taliban da yabancı askerlerin ülkesinden çıkmasını istiyor.

Taliban Sözcüsü dün yaptığı açıklamada; “Havalimanında Türk askerine ihtiyaç yok, orayı kendimiz koruyacağız. Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz, fakat askerlerini burada istemiyoruz” dedi. Ama Erdoğan ve bakanları bu mesajları almamakta ısrar ediyor.