Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı için muhalefetin, "TBMM onayı olmadan geçerli olmaz" eleştirisini yanıtladı. Cuma namazı çıkışında açıklama yapan Erdoğan, "Muhalefet bu işi bilmiyor" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Aşı Ve Salgını Kontrol Altına Alınması

Temenni ederiz ki mayıs-haziran gibi bu iş tamamlansın, bitsin. Yaz mevsimine de huzurlu bir şekilde girmiş olalım. Biz hazırlıklarımızı yapıyoruz ve Çin'den aldığımız aşıların dışında, Çin Dışişleri Bakanı ile de bunları etraflıca görüştük. İlk anlaşmada 100 milyon faz aşıydı anlaşma bunun ilk etabı 50 milyon fazdı. Şu an bu 50 milyon henüz bize ulaşmadı. Şubat sonunda bize ulaşacaktı. Dün kendilerine bunu tekrar hatırlattım. Dedim ki, 'sizden süratle bekliyoruz'. Rusya ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya'dan da yine aynı şekilde aşı gelme itibarıyla bu bizi rahatlatacak. Aşıyı insanımız için en tesirli kaynak olarak görüyoruz. Yerli aşı çalışmalarımız devam ederken ilaç çalışmaları da devam ediyor. 

Güney Kıbrıs'ta Camiye Saldırı

Güney Kıbrıs bu tür şeyler orada yeni alıştığımız şeyler değil. Maalesef Rumlar bu tür şeyleri her zaman yapıyorlar. 

Harp Okulları Yönetmeliğinden 'İRTİCAİ Faaliyet' İfadesinin Çıkarılması

Muhalefetin bu tür eleştirilerine biz alışığız. İrticai faaliyet farklı bir olay ama terörle iltisaklı olan faaliyetler ayrı bir olay. Bu bir yasal düzenleme değil, yönetmelik. Bakanlıklarımız bunları zaman zaman, ülkemizin, ordumuzun huzuru için yaparlar. Bu da bu vesile ile atılmış bir adım.

İstanbul Sözleşmesi

İstanbul sözleşmesi konusunda atılan adım tamamen yasaldır, muhalefet bu işi bilmiyor. Biz kararımızı verdik girdik, girdiğimiz gibi de çıkarız. Biz kararımızı bildirdik böylece iş bitmiş oldu.