Herhangi bir yan etkinin meydana gelmediğini belirten Erdoğan, "Evelallah sapasağlamım. 28 gün sonra ikinci dozu olacağım" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Dün Sinovac tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen CoronaVac aşısını yaptıran Erdoğan, "Herhangi bir yan etkisi yok. Evelallah sapasağlamım. 28 gün sonra ikinci dozu olacağım" dedi.

Erdoğan, Yunanistan'ın 'Aşı pasaportu olsun' şeklindeki talebiyle ilgili de konuştu. "Bizim açımızdan da değerlendirilecek bir konu. Şu anda Yunanistan böyle dedi diye böyle olacak diye bir şey yok" ifadesini kullanan Erdoğan, bu konuda Dışişleri teşkilatıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.

'Rusya ile ay sonunda birçok konuda görüşmelerimiz olacak'

Erdoğan, ABD ile yaşanan S-400 gerilimine dair yöneltilen soru üzerine "Savunma Sanayii'ne atacağımız adımları hiçbir ülke belirleyemez" tepkisini gösterdi.

"Bu bizim atacağımız adımlara bağlıdır. S-400'lerle birinci paketi halletmiştik. 2. paket de devam ediyor. Ay sonu Rusya ile görüşmelerimiz birçok konuda olacak. Bunu da bu arada görüşeceğiz" bilgisini veren Erdoğan, şöyle devam etti:

  • "Biz bir defa kendi savunma adımlarımızı, bir yerlerden izin alarak yapamayız. Biz bir NATO ülkesiyiz. NATO ülkesi olarak da birlikte olduğumuz ülkelerin bize yön vermesine asla izin vermeyiz.

  • ABD ile bizim F-35'ler konumuz var. Çok ciddi bir parayı ödediğimiz halde hala verilmedi. Uluslararası diplomaside ABD'nin bize yaptığı çok büyük yanlıştır. Temenni ederim ki Biden'ın görevi üstlenmesiyle birlikte çok daha olumlu adımlar atar ve bunları yoluna koyarız."