Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, "Çok kısa sürede tamamlanacak" dedi. Cumhurbaşkanı HDP'nin çağrısını eleştirerek, "HDP istediği gibi at oynatamayacak bu ülkede" açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da Zeytin Dalı Harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. "Onlar kaçacak Mehmetçik kovalayacak" ifadelerini kullanan Erdoğan operasyonun devam ettiğini söyledi.
HDP'yi de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "KCK ve HDP sokağa çağırıyor, kimseyi bulamıyorlar. HDP istediği gibi at oynatamayacak bu ülkede" ifadelerini kullanarak sokağa çıkma girişimlerine müdahale edileceği uyarısında bulundu. Erdoğan, "Ama bak şunu söylüyorum, şu anda adım adım takip ediliyorsunuz.Ey KCK, ey PKK nerede meydana çıkarsanız biliniz ki güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır" dedi.
Erdoğan, "Yola kararlılıkla devam edeceğiz, geri adım atmayacağız. Yalnız değiliz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'deki 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "PYD, PKK terör örgütünün şu anda nasıl kaçtıklarını görüyorum. Onlar kaçacak mehmetçiğim, bizler hep birlikte kovalayacağız. Şimdi kara harekatı devam ediyor durmak yok. Şimdi de bugün bazı haberler aldım KCK  sokağa çağırıyor. Diyarbakır'da şu anda kongre yapıyorlar kimseyi bulamamışlar şu anda adım adım takip ediliyorsunuz. İnançla, kararlılıkla yola devam edeceğiz. Geri adım atmayacağız. Şu anda havada, karada, cephede Mehmetçiğimizi, Özgür Suriye Ordusunu dualarınızla yalnız bırakmayın. İnşallah çok kısa sürede bu operasyonu tamamlayacağız.Bu vatan topraklarını kimse bölemez, parçalayamaz. Maşallah yeni bir 'Huruç harekatı' var" dedi.