AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan, konuşmasında AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç arasında yaşanan tartışmayı hatırlatarak, "Başörtülülere saldıranlar ceza alıyor. Bunlar dokunulmazlığa güveniyorlar. Hadi bakalım dokulnulmazlığı olmazsa bakalım şizofrenik vakalar bu adımları atacak mı? CHP yöneticilerinin bu tavrı bu partinin 28 Şubat zihniyetinden bir milim öteye geçemediğinin işareti" dedi.

Erdoğan, Saray'a giden CHP'li tartışması ile ilgili ise şunları söyledi:

Ne kadar saçma olursa olsun CHP'nin halini göstermesi açısından kısaca özetlemek istiyorum. Saray'a bir CHP'li gelmiş ve ben ona "Senin CHP Genel Başkanı olmanda fayda var" demişim. 

Biz bu iddianın neresini düzeltelim. Külliyede böyle bir görüşmemiz olmadı. Hiçbir CHP'liye Genel Başkan olması telkininde bulunmadım. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal bir Genel Başkan olmaz. CHP'nin başında kimin olduğundan bize ne? 

Taht oyunlarını gölgede bırakacak bir oyun izledik. CHP bir orta oyunu oynadı ve artık bitti. Yeniden hep birlikte ülkemizin gerçek sorunlarına dönme zamanı geldi. Kazandıkları birkaç belediye bunların dengesini iyice bozdu. 8 ay geçmeden kendilerini yerden yere atmaya başladılar. Şimdi "Biz bu şartlarda Ankara'yı yönetemeyiz" diyorlar.

"İstanbul susuzluğa doğru gidiyor"

Erdoğan İstanbul'un 3 ay daha böyle giderse susuz kalacağını ileri sürerek, "İstanbul'da 3 ay gibi bir süre sonra havalar böyle giderse susuzluğa doğru yürüyor. Ankara'da özellikle atık su sorunu konusu konuşuluyor. Çözeceksin bu sorunu arkadaş.. Madem ki bu horona girdin, işi yapacaksın. 'Bana borçlanma noktasında Meclis müsaade etmiyor?' Çözeceğinizi görürse Meclis size destek verir. Ayrıca borç yiğidin kamçısıdır" ifadelerini kullandı.

Ekonomideki kötü gidişatı eleştirenlere tepki gösteren Erdoğan, "Ekonomide toparlanma süreci tüm hızıyla sürüyor. Açıklanan her veri bu gerçeği doğruluyor" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tank Palet Fabrikası ile ilgili eleştirilerine de yanı veren Erdoğan, "Tank Palet Fabrikası satılmamıştır. 25 yıllığına Katar ve Türk sermayesince çalıştırılan BMC'ye tahsis edilmiştir" diye konuştu.