İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Afrin operasyonuyla ilgili açıklamalarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kalkmış, Afrin'de askerimizin mazlumlara zulmettiğini söylüyor. Ey Netanyahu, sen çok zayıfsın, çok garipsin. Bir defa kendine çeki düzen ver. Biz teröristlerle uğraşıyoruz ama senin derdin teröristler değil. Çünkü sen terör devletisin" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adana Olağan Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Afrin bölgesinde güvenli hale getirdiğimiz bölgelere Suriyeli kardeşlerimizin dönüşü başladı."

"Terör örgütlerinden temizlediğimiz yerlerde bayrağımızın dalgalanmasından rahatsız olanlar, aynı yerlerde daha önce dalgalanan paçavraların sözünü bile etmezler. Çünkü bunların derdi sadece Türkiyedir, bunların karın ağrısının sebebi Türk milletidir."

"Türkiye, kendisi hiçbir kiralık katil güruhuna teslim olmadığı gibi çevresindeki dostlarının, akrabalarının da böyle bir tezgahın cenderesinde boğulmasına asla rıza göstermeyecektir. Onun için de bölgemizdeki son terörist imha edilene kadar durmayacağız."

"ABD'nin Suriye politikasında kısmı olsa da bazı müsbet değişiklikleri takdirle karşılıyoruz."

"Bizim bayrağımız barışını güvercinidir. Gerektiğinde de savaşın şahinidir."

"Dün DEAŞ terör örgütü dinimizi istismar etti. Bugün aynı misyonu PKK/YPG terör örgütü üstlenmiştir.

"Sizden benim en önemli ricam şu. Fitneye, fesada aramızda yer vermeyeceğiz."

ÖNCE DIŞARDA HALKA HİTAP ETTİ


AKP Olağan Kongresi için Adana'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dışarıda bulunan halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Afrin operasyonuyla ilgili açıklamalarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Senin dünyada doğru dürüst sevenin yok. Birleşmiş Milletler'de Kudüs ile ilgili attığın adım, aldığın cevap ortada. 'Benim nükleer silahım var' diye hava atma. Yeri geldiği zaman o nükleer silahlar da çalışmaz. Şunu bileceksin, mazlumla uğraşma. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Dünyada dolaşacak, gezecek yer bulamazsın. Onun için bizimle uğraşma ve dürüst ol. Dürüst olmadığın sürece hiçbir zaman bizden de olumlu bir kelam bulamazsın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin operasyonu çerçevesinde şimdiye kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 844 olduğunu belirtti.

Fransa'nın Afrin operasyonuna yönelik açıklamalarını da sert şekilde eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristleri Elysee Sarayı'ndan kabul edenler kendilerine çeki düzen versinler" dedi.

"BİR YERE KADAR KAÇARSIN"


MİT'in Kosova'daki operasyonunu da değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Onlar kaçacak biz kovalayacağız... FETÖ'yü de kovalıyoruz. Bak Kosova'dan altı tanesini paketleyip getirdi Milli İstihbarat. Pensilvanya da gelecek. Bir yere kadar kaçarsın" şeklinde konuştu.