Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Karaman İl Kongresi’nde konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Doğu Kudüs’te konsolosluğumuz var. O konsolosluğu büyükelçiliğe çevirin" sözlerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çıkmış Kemal konuşuyor. 'Orası Filistin’in başkenti olarak ilan edilmeli' diyor. Biz zaten çoktan ilan ettik. Ancak Kudüs şu an işgal altında olduğu için gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Fiili olarak biz bunu zaten yapmışız. O günler yakın, inşallah büyükelçiliğimizi de orada açacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,AKP Karaman İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada; "Yerinizde durun, siyonist bir adım atmaya kalkmayın. Atarsanız bunu bedeli ağır olur. Çıkmış Kemal konuşuyor. 'Orası Filistin’in başkenti olarak ilan edilmeli' diyor. Biz zaten çoktan ilan ettik. Ancak Kudüs şu an işgal altında olduğu için gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Fiili olarak biz bunu zaten yapmışız. O günler yakın, inşallah büyükelçiliğimizi de oradaaçacağız.Teröristleri parlatma kervanına son olarak Alman ordusuna ait bir derginin katıldığını gördük. Ama o kadar pespaye yapıyorlar ki ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Yalanın en güçlü panzehiri gerçeklerdir.

Terör devleti İsrail küçük çocukları bile kafeslere koydu. ey ABD, ey Trump sen bunları görmedin mi? Lafa gelince dünyanın en güçlü devleti. Ya senin her yerin güç olsa ne olacak ya. Ülkemizin önünde iki yol var, ya boyun eğeceğiz ya mücadele edeceğiz. Türkiye ya paryalığa rıza gösterecek ya da bağımsızlığına sıkı sıkıya sahip çıkacak.

Yıllarca sizinle emir kipiyle konuşanlara siz ne diyorsunuz? Haddini bil. Siz bunu dediğiniz için rahatsız oluyorlar." ifadesini kullandı.