AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, "Biz bu partinin başındaki zatın hezeyanlarını kimi zaman üzüntüyle, kimi zaman yüzümüz kızararak takip ederken, şimdi İstanbul’a İl Başkanı seçmişler ki tam bir facia. Elbette demokrasiye saygımız vardır. Bu kişi madem ki kongre salonundan çıkmıştır öyleyse CHP’nin İl Başkanı'dır. Ona diyecek sözümüz yok ama bu İl Başkanı'nın geçmişine baktığımızda bizim bir şey söylememize gerek kalmıyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:Milletimiz samimiyetimize, becerimize güvendiği için ülkenin yönetimini bize emanet etti. Biz vaktimizi başka partilerdeki gibi koltuk kavgasıyla geçiremeyiz. Bizim verdiğimiz mücadele istiklal ve istikbal mücadelesidir. Omuzlarımızdaki davaların büyüklüğü hepimizin fedakarlık yapmasını gerektiriyor. Biz bu yolu ancak dava ahlakına sahip kadrolarla yürüyebiliriz. Türkiye’nin çok yönlü ve çok aktörlü bir terör meselesi vardır.

[caption id="attachment_95667" align="aligncenter" width="656"]canan-kaftancioglu CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açılmıştı.[/caption]

TWEETLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ


Biz bu partinin başındaki zatın hezeyanlarını, kimi zaman üzüntüyle kimi zaman yüzümüz kızararak takip ederken, şimdi İstanbul’a İl Başkanı seçmişler ki tam bir facia. Elbette demokrasiye saygımız vardır. Bu kişi madem ki kongre salonundan çıkmıştır öyleyse CHP’nin İl Başkanı'dır. Ona diyecek sözümüz yok. Ama bu İl Başkanı'nın geçmişine baktığımızda bizim bir şey söylememize gerek kalmıyor. Şöyle ekrana bir bakalım…
Bakınız çok ilginç. Bu tweetlerde neler yok ki? Polisimize taş atmaya varıncaya kadar, görüntülerden tutun, nasıl birisi? Her şey bir tarafa da Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu parti ne hallere geldi ya, kimlerin eline kaldı. 'Ermeni soykırımı' diyerek tarihimizi aşağılıyor. 'Devlet katil değil seri katil' diyerek güvenlik güçlerine saldırırken, hayatını kaybedenlerin suçunu devlete atıyor. Yüzünde maske, elinde taş güvenlik güçlerimize saldırırken çekilmiş eylemci resmi ona ait değilse bile, bu vandallığa sahip çıktığını gösteriyor.