Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik büyüme ve enflasyon hedeflerini yineledi. Erdoğan, enflasyonun tek haneli rakamlara inmesini ve ekonomik büyüme ile istihdamın artırılmasını amaçladıklarını belirtti.

Erdoğan'ın Ekonomiye İlişkin Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'ne gönderdiği mesajda, ekonomiye dair önemli konuları ele aldı. Orta Vadeli Program'ı eylül ayı başında kamuoyu ve iş dünyasıyla paylaştıklarını hatırlatan Erdoğan, uzun süredir sürdürdükleri enflasyonu tek haneye düşürme hedefini sürdürdüklerini vurguladı.

İmamoğlu: 101 milyar 745 milyon lira yatırım yaptık İmamoğlu: 101 milyar 745 milyon lira yatırım yaptık

Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"6 Şubat depremlerinin yol açtığı tahribatı ortadan kaldırırken, sağlıklı ve kaliteli bir ekonomik büyümeyle istihdamı artırmayı, enflasyonu yeniden tek haneye düşürerek, gelir dağılımını iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlayışla bürokratik ve hukuki öngörülebilirliği daha da güçlendirerek, doğrudan yabancı yatırımları ülkemize çekmeyi planlıyoruz. Yine bu dönemde uzun süredir üzerinde çalıştığımız İstanbul Finans Merkezi projemizin de meyvelerini toplamaya başlayacağız. İstanbul Finans Merkezi ile ülkemizi finans alanında da bir merkez haline getirmeyi istiyoruz. Son 21 yılda toplam 255 milyar dolar uluslararası yatırım çekmiş bir ülke olarak, önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarımızın daha da derinleştirilmesine ve tabana yayılmasına özel önem ve öncelik vereceğiz. Otomatik Katılım Sistemi'ne ek olarak, ikincil bir emeklilik sisteminden halka arzların artırılmasına, Türk lirası cinsi ürünlerin cazibesinin ve çeşitliliğinin artırılmasına kadar geniş bir yelpazede adımlar planladık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları, Türkiye'nin ekonomik büyüme ve enflasyonla mücadele konularındaki kararlılığını yinelediği bir dönemde geldi. Erdoğan'ın hedeflediği ekonomik istikrarın sağlanması için atılacak adımların önümüzdeki dönemde gündemde olması bekleniyor.

Kaynak: AA