AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,Devlet Bahçeli'nin destek açıklamasına dair açıklamada bulundu.

Erdoğan,"Bu birliği, beraberliği zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir. Bu trenden düşenler kusura bakmasınlar düştükleri yerde kalırlar" dedi. Erdoğan, Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin, "Ben Sayın Bahçeli’nin dün yaptığı açıklamayı çok önemli görüyorum. Destek kararı için şahsım, partim ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. 2019 seçiminin yerli ve milli olanlarla, ipi başka mahfillerin elinde bulunanlar arasında geçeceği açıktır" diye konuştu. Erdoğan grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada ise, "Hayırlı olan işte yavaş davranmamak lazım. Bahçeli'yi davet ettim, yanıt bekliyorum" dedi.Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aynı şekilde geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimiz, hareketimiz ile ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna, kimlerle aynı safa geçtiğine dikkat etmelidir. Kusura bakmasınlar bu birlikteliği, zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değillerdir. Bu yola, sadakatin asıl olan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Ama bu trenden düşenler kusura bakmasınlar düştükleri yerde kalırlar. Kendilerine biçilen tek misyonun, AKP'ye ve şahsımıza zarar vermek olduğunu göremeyecek kadar hırslarının esiri olanların hükmünü milletimiz zaten veriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi sıra bölücü örgütün Suriye terör örgütü oluşturma projesini tamamen çökertmeye gelmiştir. Fırat Kalkanı Harekâtı ile attığımız adımı Afrin ve Mümbiç'te devam ettirerek ardından tüm sınır boylarını güvene ve huzura kavuşturarak bu süreci inşallah tamamlayacağız. Bu süreçte bölgedeki kardeşlerimizin daha güçlü desteğine ihtiyacımız var. Geçmişte attığımız adımları çok daha ileriye taşıyacak bir çalışmayı hep birlikte ortay koymamız gerekiyor" dedi.


Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Diğer taraftan teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde hayata geçirdiğimiz ve hala devam eden değişim sürecinin milletimiz tarafından çok müspet karşılandığını görüyorum. Bu durum partimizin milletimiz ile arasındaki ilişkiyi daha da güçlü hale getirmesi gerektiğine işaret ediyor. Geçmişte ülkeyi yönetmiş olup da sonradan tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolan partilerin ortak özelliği milletten uzaklaştıklarının farkına varamamaları. Bunun sebebi, enerjinin ve zamanın içe dönük mücadelelerde kullanılıyor olmasıdır. AKP asla böyle bir hataya düşmedi, düşmeyecek. Gücümüz, birliğimizden ve milletimiz ile olan bağlarımızı sıkı tutmamızdan geliyor. Bu iki unsura zarar verecek hiçbir davranışı, tutumu, sözü affetmemiz söz konusu olamaz. Aynı şekilde geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimiz, hareketimiz ile ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna, kimlerle aynı safa geçtiğine dikkat etmelidir.


Bunlar AKP olarak milletimiz ile birlikte son 3-4 yıldır verdiğimiz hayati mücadelede, en küçük desteklerini görmediğimiz hatta çoğu zaman karşı tarafta olan kişilerdir. Dünyada, ülkemizde neler oluyor, bununla ilgili hiç sesiniz çıkmayacak. Bir referandum yapılıyor, partimiz 'evet' diyor. Bununla ilgili birileri de 'hayır' kampanyası yapıyor kulislerde şuarada burada. Şimdi de kendinde söz hakkı görüyorlar. Kusura bakmasınlar bu birlikteliği, zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değillerdir. Bu yola, sadakatin asıl olan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Ama bu trenden düşenler kusura bakmasınlar düştükleri yerde kalırlar. Bu süreçte bize düşen kendi içimizi sağlam tutmak, hedeflerimizden uzaklaşmamak, geçmişteki hatalardan uzak durmaktır. Tüm teşkilatlarımızın bu konuda anlayış ve güç birliği içinde olduklarını görmekten memnuniyet duyuyorum.Kendilerine biçilen tek misyonun, AKP'ye ve şahsımıza zarar vermek olduğunu göremeyecek kadar hırslarının esiri olanların hükmünü milletimiz zaten veriyor."