AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketi yaşanan Ordu’da açıklamalarda bulundu. “Çok fazla ölüm haberi alabilirdik” diyen Erdoğan, 8 köprünün yıkıldığı sele ilişkin açıklamayı yaptığı bölgede yer alan köprünün 1960’da yapıldığını söyledi. Erdoğan, “Yıkılan köprü 1960 yılında yapılmış. Tesellimiz, 1 kardeşimizin dışında başka ölüm olmaması. Çok fazla ölüm haberi alabilirdik” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'ya gitti.

Ordu'nun Ünye ilçesinde 2 gün önce meydana gelen sel felaketi sonrası Erdoğan, açıklamada bulundu.

Erdoğan, "Biz süreci valimiz belediye başkanlarımız Türkiye bu işin içerisinde malum ilçe belediye başkanlarımız ile birlikte yapılan çalışmalarla temizleme çalışmaları belli bir noktaya gelmiş durumda. Öncellikle Karadeniz sahil yoluna eşi buradaki malum şu anda yıkımı yapılıyor ve büyük oranda tamamlandı. Malum bu köprü 1960'da yapılmış bir köprü. Tabi bu köprü 1960'ta modern usullerle yapılmış bir köprü değil. Papuçlama yöntemiyle yapılmış bir köprü" dedi.

Yaşanan felaket sonrası tek tesellilerinin bir kişi dışında can kaybı olmadığını söyleyen Erdoğan, ''Allah göstermesin çok daha fazla ölüm haberleri alabilirdik. Yaralı kardeşlerimizin tedavisi sürüyor. Hedefimiz, 60’larda yapılan bu köprünün ihalesini yapmak. Bunun dışından 8 tane köprü var. Bu köprüleri de süratle yapacağız daha modern sistemlerle. Ama süre olarak hedefimiz sayın bakanıma da söylüyorum 3-4 sayı geçirmeden bitirmek. Bir taraftan da buraya Devlet Su İşlerini sokacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Ünye'de vatandaşlara hitap etti özetle şunları söyledi:

"Bu millet düştüğü yerden çok güçlü kalkar. Traş edilen sakal çok daha güçlü çıkar. Gerek fındıkları, zarara uğrayan kim varsa Valiliğimiz bütün hasar tespit çalışmalarını yapmak suretiyle sizlere ödenecektir. Bu işimizin dolarla alakası yok. Onların doları varsa bizim Allah'ımız var. Yastığınızın altında dolarlar varsa, altınlar varsa çıkarın. Bunlar o dilden anlıyor. Tehdit diliyle bu milleti yola getiremezsiniz. Biz hukuk dilinden anlarız.

ABD'ye sesleniyorum. Siz NATO'daki ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz. " BİRGÜN