Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane'de, Bayrampaşa'da ve Sultangazi'de düzenlenen mitinglerde halka hitap etti. 

Erdoğan, Sultangazi mitinginde şu ifadeleri kullandı; 

Karşımızda öyle bir ittifak oluşmuş durumda ki... Bunların amacının belediyeleri yönetmek olmadığı gayet açık. Fırat'ın Doğusna çeki düzen vermezlerse gereken dersi vereceğiz. 

İstanbul'da 3 milyon Kürt kardeşim oylarını nereye vereceklermiş? Soyadı İmamoğlu olan birisine... Sen (Sezai Temelli) ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin iradesine ipotek koydun.

Şimdi de Fırat'ın doğusunda eğer çekidüzen vermezlerse gereken dersi vereceğiz. Bütün hazırlıklar tamam. 

'Erdoğan gitsin'. Tamam gitsin de milletimize kimi öneriyorsunuz? Ülkeyi, partisini bile yönetemeyen Kılıçdaroğlu'na mı teslim edeceksiniz?

Cumhurbaşkanı'nın Bayrampaşa'daki konuşmasından satır başları; CHP'nin başındaki zat 9 seçimdir partisinin başında, 9'unu da kaybetti.Belediyecilik konusunda biz rakip tanımıyoruz. Verilen oyun nereye gittiğini, hangi amaç için kullanılacağını hesaplamak hepimizin vazifesidir.

Mesele sadece belediye aşkanları meselesi değil, işin atında başka şeyler var. Terör örgütü PKK'nın en tepe adamı şu anda komada kıvranıyor.  Meseleyi Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir karar noktasına getiren biz değiliz. Sözleriyle ve eylemleriyle karşımızdakiler.

Ülkemizin demokrasisinin bugün bulunduğu düzeye gelmesi için çok emek verdik. Şimdi birilerinin Türkiye'yi, yeniden ödünç oy isteme günlerine geri götürmesine rıza gösteremeyiz. Daha seçim sonuçları belli olmadan medyada, sosyal medyada, sokaklarda, havalimanlarında, milleti tehdit etmeye, taciz etmeye, tahkir etmeye başladılar. Bu azgınlığı milletimiz cevapsız bırakır mı?

Erdoğan Kağıthane'de ise, "Kağıthane'yi Kağıttepe olarak bilecek kadar bu şehirden uzak olanlara derslerini bir kez daha vereceğinize inanıyorum. Ekonominin patronu şu anda Türkiye'nin cumhurbaşkanı olarak benim. Ekonominin patronu benim, belediye başkanı mı ülkenin ekonomisini yönetecek?

Bizim ittifakımızın adı Cumhur ittifakı. Biz bu ittifakı 15 Temmuz'da kurduk. Ya Rabbi, bu ittifakımızı pazara kadar değil, mezara kadar devam ettirmeyi bize nasip eyle.

Milletimi patlıcan, domates, biberle mi aldatacaksınız? Bu millet 'Çanakkale geçilmez' dediği zaman bir tas çorbaya talim etmiştir. Bizim IMF ile bir ilişkimiz yok, borcumuzu ödedik, bitti o iş. Silahlı insansız hava aracımızı kendimiz üretiyoruz, daha güçlüyüz daha güçlü olacağız.

Bu millete bir daha inşallah Şehit Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının acısını yaşatmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil, sahada mutlaka çözeceğiz.

İster içeride ister dışarıda olsun, bu milletin işine, aşına, ekmeğine göz dikenleri asla affetmeyeceğiz. Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak ekonomik terörü bitirmekte de o kadar kararlıyız. Atacağımız adımlarla pazartesinden itibaren bir başka enerjiyle yola koyulacağız." dedi.