İzmir Ticaret Odası eski Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş sürpriz bir kararla CHP’den milletvekili adaylık başvurusu yaptı. Demirtaş'ın başvurusunun parti içinde tartışmalara neden olduğu konuşulurken, Ekrem Demirtaş, genel merkeze yaptığı başvuruda bölge belirtmediği ancak görev talep ettiği öğrenildi.

Egedesonsöz'den Mehmet İşler'in haberine göre, Erken genel seçim kararının ardından siyasi partilerde adaylık başvuruları devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı 21 Mayıs tarihine kadar başvuruları kabul eden parti çalışma sonrasında kesin listeyi kurula gönderecek. Partilerde milletvekili aday adayları arasında birçok önemli isimler yer alırken CHP’nin İzmir listesine sürpriz bir kişi girdi. İzmir Ticaret Odası eski Başkanı Ekrem Demirtaş aday adayı oldu. Demirtaş, başvuruların son günü sessiz sedasız CHP Genel Merkezi’ne başvuru yaptı. Bölge talebinde bulunmayan Demirtaş, göreve hazır olduğunu parti üst kademelerinde görev yapanlara iletti.

İlk açıklama Özgür Özel'den


ozgur-ozelİzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın CHP’den yaptığı sürpriz başvuruya en yetkili isimlerden biri olan Grup Başkanvekili Özgür Özel sert tepki gösterdi. Özel, “Biz onun referandum sürecinde yaptıklarını iyi biliyoruz. Öğrenince dilim, nutkum tutuldu. O'na gerekeni yapacağız” dedi.

Demirtaş’ın İzmir gündemine bomba gibi düşen sürpriz başvurusunun ardından ilk açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Demirtaş’a ateş püskürdü. Egedesonsöz’e konuşan Özel, “Adaylık başvurusunu duyduğumda, öğrendiğimde nutkum adeta dilim tutuldu. Bu kadar da olmaz. Sen, çağdaş, aydın İzmirli işadamlarının paraları ile yıllarca başkanlık yapacaksın sonra da seçimde odayı AKP’ye peşkeş çekip gideceksin. Biz kendisinin referandum sürecinde hükümetin lehine verdiği gazete ilanlarını çok iyi biliyoruz. Bunları unutmadık. AKP’nin İzmir’i almak isteyen belediye başkan adayları, milletvekilleri odanın binalarını, tesislerini bunun zamanında seçim ofisi gibi kullanmadı mı? Bu yaptıklarını herkes görmedi mi? Bir vatandaş olarak kendisini CHP’den aday olmaya layık görmüş olabilir. Buna elbette bir şey diyemeyiz. Ama şunu bilsin ki yetkili kurullarımız ona hak ettiği muameleyi yapacak ve gereken ilgiyi kesinlikle gösterecektir” dedi.

Özgür Özel'den sert sözler


Özel, Demirtaş’ın ticaret ve siyasi duruş açısından zafiyetleri olduğunu da belirtirken, “Kendisi bu başvuruyu hangi yüzle yapıyor bilemem. Bunu kendisine nasıl yakıştırıyor o da ayrı bir durum. Ne yazık ki İzmir Ticaret Odası’nın başkanı olarak ne seçim sürecinde ne de ondan önce dik duramadı. Sonra da gidip gereken servisi ilgili yerlere yaptı. Kendi elleriyle odayı teslim eden zihniyet, dik duramayan bir şahsiyet İzmir’i TBMM’de mi savunacakmış? Onu yapamayan bunları nasıl yerine getirecekmiş? Biz kendisine gerekeni yapacağız ve tüm kamuoyu da bunu görecek” diye konuştu.