CHP Parti Meclisi'nde (PM) yapılan toplantılarından sonra Aydın'da 1, Denizli'de 4 ve Uşak'ta 6 ismin daha adaylığı duyuruldu. Ege'deki kentlerden il belediye başkanlığına ismi açıklanan tek isim ise Uşak Belediye Başkanlığı için iş insanı Asım Kalelioğlu oldu.

CHP PM'nin 24 Ekim'in ardından bugün de bir toplantı yaptı. Ülke genelinde olduğu gibi Ege'de, 1'i il olmak üzere bazı ilçe ve beldelerde adayların kimler olduğu açıklandı. Aydın'da 1, Denizli'de 4 ve Uşak'ta 6 ismin daha adaylığı duyuruldu. Aydın'da, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, tekrar aday gösterildi. CHP PM'nin daha önceki toplantısında Bozdoğan'da mevcut belediye başkanı Salim Tümer Apaydın, Karacasu ilçesinde mevcut başkan Mustafa Büyükyapıcı, Sultanhisar'da mevcut belediye başkanı Osman Yıldırımkaya, Çine'de mevcut belediye başkanı Enver Salih Dinçer ve Karpuzlu'da bağımsızken CHP'ye geçen mevcut belediye başkanı Tuğrul Ozan'dan oluşan 5 isim aday gösterilmişti.

CHP PM'nin Denizli için açıkladığı adaylar arasında Serinhisar ilçesi için Hüseyin Gemi, Çivril ilçesi için Ömer Köseoğlu, Pamukkale ilçesi için Ahmet Divarcı ve Güney ilçesi için Mustafa Urtekin yer aldı. Daha önce de Denizli'nin Acıpayam ilçesinden Alim Arslan'ın aday gösterileceği açıklanmıştı. Böylelikle Denizli'deki 5 ilçede CHP'nin adayları belli oldu.

Uşak merkez ile 1 ilçe ve 4 beldede daha kimlerin aday gösterileceği belli oldu. Ege'deki kentlerden il belediye başkanlığına ismi açıklanan tek isim ise Uşak Belediye Başkanlığı için iş insanı Asım Kalelioğlu oldu. Eşme ilçesinde Yılmaz Tozan, Sivaslı'nın Pınarbaşı Beldesi'nin mevcut belediye başkanı Naci Akyürek, Sivaslı'nın Selçikler Beldesi için İbrahim Kökçü, Eşme'nin Yeleğen Beldesinin mevcut Belediye Başkanı Fevzi Kaya ve Banaz'ın Kızılcasöğüt Beldesinin mevcut Belediye Başkanı Ömer Biçer'in aday gösterildiği açıklandı. PM daha önceki açıklamasında ise Uşak'ın Ulubey ilçesinde mevcut başkanı Ali Rıza Ada'nın partinin adayı olduğu duyurmuştu. DHA