İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 1. bölge milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, seçim çalışmaları süresince gittikleri her noktada İzmirlilerin yoğun desteğiyle karşılaştıklarını belirterek, “Sokak İYİ Parti’nin ve Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener’in zaferini işaret ediyor. İkinci tura kalacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde İzmir, birinci turda tercihini Akşener’den yana kullanacaktır. Yapılan tüm anketler gösteriyor ki ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan karşısında seçimi kazanma olasılığı en yüksek aday Sayın Akşener’dir. İzmirlilerin bunu bilerek ve düşünerek oy kullanmasını istiyoruz” dedi.


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 1. bölge milletvekili adayı Müsavat Dervişoğlu, seçim çalışmalarına Konak’ta devam etti. Dervişoğlu, kuruluşun ve kurtuluşun kenti İzmir’in, 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’ye büyük bir destek vereceğini belirterek, “İzmirliler partimiz kurulduğundan bugüne kadar hem İYİ Parti’ye hem de liderimiz ve Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener’i bağrına basıyor. Merkez partisi iddiasıyla kurduğumuz İYİ Parti, her kesimden vatandaşın desteğini almayı başardı. Milletvekili aday listelerimizde herkesi kucakladığımızı gösterdik. İYİ Parti olarak dersimize iyi çalıştık. Sorunları çok iyi biliyoruz. Bu sorunların her biri için ayağı yere sağlam basan çözüm önerilerimizi birer birer ortaya koyduk. Şimdi karar İzmirlilerin. Hemşerilerimden pazar günü sandık başına giderek yüzlerini güneşe dönmelerini istiyoruz. Daha önce de ifade ettiğim gibi İzmir’den doğacak güneş tüm Türkiye’yi aydınlatacak” dedi.



CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İKİNCİ TURA KALACAK


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:


“Gerçekten hayati bir seçime gidiyoruz. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemi hayata geçireceğimizi söylüyoruz. Tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği nokta ortada. Ekonomimiz her geçen gün dar boğaza girdi. Dolar, faizler aldı başına gitti. Bu yaşananları, ‘küresel’ gelişmelere bağlamak mümkün değil. Karşımızda tüm komşularıyla kavgalı, iç huzurunu kaybetmiş, umutsuz insanların yaşadığı bir Türkiye var. Bunu tersine çevirmek yüce milletimizin elinde. Onun için bu seçimler çok önemli. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda hiçbir aday yüzde 50’yi bulamayacak ve seçim ikinci tura kalacak. Recep Tayyip Erdoğan da tüm hesabını buna göre yapıyor. İkinci turda karşısında yenebileceği rakibi istiyor ve bu yüzden Meral Akşener’i ağzına almıyor. Erdoğan’ı ikinci turda yenebilecek tek aday Sayın Akşener’dir. Bağımsız anket kuruluşlarının yaptığı araştırmalar bize bunu gösteriyor. O yüzden de vatandaşlarımızın birinci turda oylarını atarken bunu düşünmeleri, AKP’nin ve Erdoğan’ın oyununu bozmalarını istiyoruz. Bu önemli noktaya özellikle dikkat çekiyoruz. Bizler ya demokrasiyi hakim kılacağız ya da tek adam rejimine teslim olacağız. Bu yüzden de her oyun önemi olduğunu vurguluyoruz. İzmirliler en başından beri yaptıkları gibi sandıkta da İYİ Parti’ye ve Akşener’e sahip çıkacağına olan inancımız tamdır”



HERKESİN OYUNU ALACAĞIZ!


Dervişoğlu, “Akşener Kürt kökenli vatandaşların oyunu alamaz” şeklindeki değerlendirmelerin AKP’liler tarafından ortaya konulduğunu ve bunun kasıtlı olarak yapıldığını vurguladı. Dervişoğlu, “Akşener Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımızın oylarını neden almasın? Cumhurbaşkanı adayımızın o bölgelerde düzenlediği mitinglerin ne kadar coşkuyla geçtiğine defalarca şahit oldum. Güneş balçıkla sıvanmaz. İYİ Parti içerisinde Kürt-Türk; Alevi-Sünni ayrımına asla yer yoktur. Kürt kökenli vatandaşlarımız da artık çıkış arıyor. Yıllarıdır iki parti arasında sıkışıp kaldılar. Çıkış yolu İYİ Parti. Türkiye’nin her noktasına gittik ve vatandaşlarımızla kucaklaştık. Kimseye, ‘sen kimsin, neredensin?’ diye asla sormadık. Biz de ayrımcılık yok” dedi.