DP İzmir İl Başkanı Dökmeciler, 2019'da yapılacak yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sürpriz transferler olabileceğini açıklarken, partide kadın ve genç kotasının olacağını da söyledi


Haber / Umut KARAKOYUN

Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler, 2019'da yapılacak olan 3 kritik seçime hazırlandıklarını açıkladı. Türkiye siyasetinde alternatif arayışının sürdüğünü ve bu alternatif partinin kendileri olacağını kaydeden Metin Dökmeciler, önümüzdeki seçimler için sürpriz isimlerle yarışlara katılabileceklerini belirtti. Erken seçim ihtimalinin olduğunu ve bu nedenle tüm teşkilatları tamamlayarak seçime katılacaklarını vurgulayan Dökmeciler; “ İzmir'de eksik olan ilçelerimize atamaları yaptık. Erken seçime hazırlıklı olmak zorundayız. DP'nin her ilde ve ilçede teşkilatı var. Türkiye genelinde teşkilatlarımızdaki eksikliklerimiz tamamlanıyor. Teşkilatlarımız tamamlandıktan sonra, yola devam etmek daha kolay” dedi.

KÖKLERİMİZ GÜÇLÜ

Türkiye'de seçim kanununun değişmesi gerektiğini de ifade eden DP İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler, mevcut iktidar ve diğer siyasi partilerin ortak konsersuyumu ile seçim barajının düşmesi için çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Seçim barajının düşmesi halinde
Türkiye'de gerçek bir demokrasi ikliminin oluşacağını dile getiren Dökmeciler, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Böylece herkes hak ettiği kadar oyunu alır ve hak ettiği milletvekillerini çıkarır. Türkiye'de Demokrat Parti kökleri çok güçlü bir parti. Böyle olmasaydı sanırım girdiğiniz bu kapıdan girmezdiniz.”

10 KADIN ÜYESİ VAR

Demokrat Parti'de kadın ve genç kotası olacağını açıklayan Metin Dökmeciler, İl Yönetim Kurulu'nda 10 kadın üyelerinin olduğunu belirtti. Erkek hegemonyasını kabul etmediklerini de kaydeden Dökmeciler, İzmir'de parti teşkilatlarının neredeyse hepsini tamamladıklarını dile getirdi. Şuanda ilçe başkanları içerisinde kadın başkan olmadığını da belirten Dökmeciler, kadınların siyasette daha aktif rol almasını istediklerini ve bunun için de çalışacaklarına dikkat çekti. Başkan Dökmeciler, DP'nin siyasi arenada yeniden etkin rol alması için ter döktüklerini belirterek şunları söyledi: “Türkiye siyasetinde gündem çok değişti. Bu nedenle insanlar farklı beklentiler içerisine girip başka yönlere eğildiler. Ama artık deniz bitti. Ülkede ekonomi çok kötü, dostlarımız azaldı. DP olarak gövdemizi taşın altına koymaya her zaman hazırız. Yeterki Türkiye daha refah bir şekilde yaşasın.”

736 bin üyesi bulunuyor

DP'nin Türkiye genelinde 736 bin üyesi bulunuyor. Üye sayılarını arttırmak için çalışmaları hızlandırdıklarını açıklayan Metin Dökmeciler, siyasetin sürprizlerle dolu olduğunu ve seçmenin heran mevcut hükümete cezayı kesebileceğini belirtti. Dökmeciler; “Vatandaşın ne yapacağı belli olmaz, bu iktidara da cezayı keser. Bir gecede bakarsınız, DP birinci parti oldu. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Üye bazında partimize katılımları sağlamaya çalışıyoruz. Eski bir konjektörde olduğumuz için genç beyinlere, yeni nesillere kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Ulusal basında çok fazla çıkamıyoruz çünkü bazı güçler buna izin vermiyor” dedi.