CHP'den milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunan İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklama ile aday adayı olmadığını açıkladı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu eski Başkanı Ekrem Demirtaş'ın CHP İzmir Milletvekili aday adaylığı için parti genel merkezine yaptığı başvuru, birçok partili tarafından eleştirildi. İzmir 1'inci bölgeden adaylık başvurusu yapan Demirtaş, bugüne kadar bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Gelen eleştiriler üzerine basın kuruluşlarına kısa bir yazılı açıklama gönderen Demirtaş, "Son günlerde, basında ve sosyal medyada milletvekili aday adaylığım haberleri yer aldı. Adaylığım ile ilgili spekülasyonlara son vermek için 2018 milletvekili seçimlerinde aday adayı olmadığımı bildiririm" dedi.

Ne Olmuştu?


İzmir Ticaret Odası eski Başkanı Ekrem Demirtaş aday adayı olmuş. Demirtaş, başvuruların son günü sessiz sedasız CHP Genel Merkezi’ne başvuru yapmıştı. Bölge talebinde bulunmayan Demirtaş, göreve hazır olduğunu parti üst kademelerinde görev yapanlara iletmişti.

Ekrem Demirtaş’ın CHP’den yaptığı sürpriz başvuruya en yetkili isimlerden biri olan Grup Başkanvekili Özgür Özel sert tepki göstermiş Özel, “Biz onun referandum sürecinde yaptıklarını iyi biliyoruz. Öğrenince dilim, nutkum tutuldu. O’na gerekeni yapacağız” diye konuşmuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Demirtaş’a ateş püskürerek, “Adaylık başvurusunu duyduğumda, öğrendiğimde nutkum adeta dilim tutuldu. Bu kadar da olmaz. Sen, çağdaş, aydın İzmirli işadamlarının paraları ile yıllarca başkanlık yapacaksın sonra da seçimde odayı AKP’ye peşkeş çekip gideceksin. Biz kendisinin referandum sürecinde hükümetin lehine verdiği gazete ilanlarını çok iyi biliyoruz. Bunları unutmadık. AKP’nin İzmir’i almak isteyen belediye başkan adayları, milletvekilleri odanın binalarını, tesislerini bunun zamanında seçim ofisi gibi kullanmadı mı? Bu yaptıklarını herkes görmedi mi? Bir vatandaş olarak kendisini CHP’den aday olmaya layık görmüş olabilir. Buna elbette bir şey diyemeyiz. Ama şunu bilsin ki yetkili kurullarımız ona hak ettiği muameleyi yapacak ve gereken ilgiyi kesinlikle gösterecektir” demişti.