CHP İzmir'de delege seçimleri başladı. Sandık başlarında nöbette olan CHP İzmir İl Yöneticileri, özellikle çift listelerin yarıştığı adreslerde kriz yaşanmaması için adeta kamp kurdu.

Haber / Umut KARAKOYUN

İzmir'de CHP'liler delege seçimleri için sandık başındaydı. Bornova, Buca, Çiğli, Bayraklı, Konak ve Güzelbahçe'de kurulan sandıklarda oy verme işlemi sabah saat 09.00'da başladı. Oy verme işlemi İl Yönetim Kurulu üyelerinin gözetiminde gerçekleştirildi. Tüm yöneticiler özellikle birden fazla listenin yarıştığı mahallelerde, olası bir gerginliğin yaşanmaması için nöbetteydi. Bornova'da 5 mahallede sandık kuruldu. İlçedeki en kritik adres ise çift listenin yarıştığı Erzene Mahallesi oldu. Belediye Başkanı Olgun Atila, İlçe Başkanı Nevzat Kavalar destekli kırmızı listede, Enver Dündar, Ahmet Cun, Osman Erbayraktar, Ethem İnal, Mustafa Akkaya, Kamil İnal, Çeto Çamlıbel, Veysel Gürsul gibi önemli isimler yer aldı. Rakip olan beyaz listede ise Hülya Uğurlu, eski il yöneticisi Metin Atmaca, Şükran Polat gibi isimler bulunuyor.

EFELER TEK LİSTE

Ayrıca kırmızı listede yer alan ve geçmiş dönemde ilçe başkanlığı yapmış Enver Dündar’a da nezaket gereği beyaz listede yer verildi. Dündar’ın kırmızı listeyi desteklediği öğrenildi. Buca'da Efeler Mahallesi'nde İl Yöneticisi İsmail Yüzer’in muhaliflerle uzlaşması sonucu tek listeli bir seçim yapıldı. Yüzer; “2019'u düşünerek ve partimizi iktidar, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu da başbakan yapalım diye kendi mahallemde tek liste ile seçimlere gitme kararı aldık” dedi. İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ise; “Seçimlerde bir sıkıntı yok. Partililerimiz demokratik ve barış havasında seçimleri sürdürüyor. Çift listelerin olduğu yerlerde de seçimler barış havasında yapılıyor. Tatlı bir yarış var. Kaybeden yok” dedi. İlçede Çamlıkule ve Efeler Mahallesi'nde liste tek. Cumhuriyet, Dicle, Çamlıpınar, ve Ufuk Mahalleleri'nde ise çift listeli yarış yaşandı. Buca'da sandık mesaisi 8 Ekim'e kadar sürecek.

ÇİĞLİ'DE GERGİN DAKİKALAR

Delege seçimlerinde gözlerin çevrildiği ilçelerin başında Çiğli var. Bir çok mahallesinde çift liste ile yapılan seçimlerde zaman zaman gergin anlar yaşandı. İl Yöneticisi Utku Gümrükçü ile diğer il yöneticileri Niyazi Arslan ve Serpil Yıldırım’ın arasındaki rekabet, sandığa da yansıdı. Ataşehir Mahallesi'nde Gümrükçü- Ali Rıza Koçer ittifakı beyaz liste, Arslan- Yıldırım birlikteliği ise mavi listede yer aldı. Çiğli’de İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın birlikteliğinin belirleyici olacağı da konuşuluyor. Başkan Arslan ve Mertoğlu'nun yer aldığı Küçükçiğli Mahallesi'nde de çift liste yarıştı. CHP Eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin'e yakın olan ve geçtiğimiz genel seçimlerde milletvekili seçilmek için ön seçime giren ve kazanamayan Tolga Çobanoğlu delege seçilemedi. EVKA- 2 Mahallesi’nde ise sandık başında gerginlik yaşandı. İlçe Başkanı Mertoğlu’yla rakip olan İl Yöneticisi Utku Gümrükçü karşı karşıya geldi. İlçe Başkanı Mertoğlu zarfların sayılmadığını ve tutanak tutulmadığını öne sürerek sandığı götürmek istedi. Fakat Gümrükçü Mertoğlu’na karşı çıktı. Ortamda tansiyon bir anda yükseldi. Devreye İl Yöneticisi Şirin Akgül girdi ve taraflar sakinleşti.