Haber/ Didar DEMİRCİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bu sabah İzmir’e geldi. İki gün süresince İzmir’de bir dizi ziyaretlerde bulunacak olan Davutoğlu’nun ikinci durağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu. Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Soyer, Davutoğlu’na zeytin fideleri hediye etti. Basına kapalı olan görüşmenin ardından Davutoğlu ve Soyer, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Soyer, Davutoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkürlerini sundu.

Siyaseti yönlendiren şehir: İzmir

Deprem sonrası tarihi belediye binasında göreve devam edilmesine dikkat çeken Davutoğlu, Soyer’e bu kararı nedeniyle tebriklerini iletti. Davutoğlu, “Şehirlerin kültürlerini yansıtan en önemli binalardan birisi de o şehrin belediye başkanlıklarıdır. Bütün Avrupa’da, dünyada da böyledir. Maalesef bizde daha büyük binalar merakı dolayısıyla son yıllarda tarihi binalarda hizmet ifa etmek biraz ihmal edilir oldu. Güzel İzmir’e yakışan 150 yıllık bir binada bizleri ağırlamasından çok memnun kaldık. Bu nedenle kendisine teşekkürlerimi sunuyor ve tebrik ediyorum” dedi. Öte yandan Davutoğlu, “İzmir bizim ufuk şehrimizdir; modernleşmenin eksen şehridir…” sözleriyle önümüzdeki dönemde İzmir’in siyaseti yönlendirici, ufuk şehri olacağı mesajını verdi.

İzmir’in arka bahçesini güçlendiriyor

Soyer ile görüşmesinde Büyükşehir’in hayata geçirdiği ve devam eden projelerini konuştuklarını dile getiren Davutoğlu, “Kırsal kesimi kalkındırarak İzmir’in arka bahçesini güçlendirmesi gerçekten çok önemli. Takdir ediyorum” dedi. Ayrıca Davutoğlu, görüşmede siyaset gündemini de ele aldıklarını belirterek, “Türkiye siyaseti son dönemlerde psikolojik bir değişim yaşanması gerekiyor. Bu psikolojik değişimin odağı merkezinde de siyasi liderlerin birbirlerine nezaket, güzel üslup ve bir kader bilinciyle yaklaşmaları var. Tüm bunları paylaştık. Siyaset sadece Ankara’da şekillenmiyor. Yerelde siyaset ne kadar demokratik bir nitelik kazanırsa siyasete de bu yansır. Tüm bunları paylaştık ama esas odağımız İzmir’di. Ben İzmir aşığıyım” sözlerini kaydetti.

Son olarak zeytinliklerin madenlere açılmasına olanak sağlayan yönetmelik değişikliğine ilişkin de konuşan Davutoğlu, “Bu ülkenin daha fazla kaybetmeye tahammülü yok. Umarım biran önce bu yanlıştan dönülür” şeklinde konuştu.