Haber / Didar DEMİRCİ

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Ahmet Davutoğlu, İzmir Tabip Odası’nı ziyaret etti. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunların konuşulduğu toplantıda İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, ‘Emek bizim, söz bizim’ diyerek 14- 15- 16 Mart’ta yapacakları iş bırakma eylemleri hakkında bilgi verdi. Çamlı, pandemide fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunların görmezden gelindiğine vurgu yaparak, “Sorunlarımızın biran önce çözülmesini istiyoruz” dedi. Çamlı, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hekimlere ‘Varsın gidiyorlarsa gitsinler’ dediği sözlere atıfta bulunarak, “Mesleğimize, onurumuza ve geleceğimize sahip çıkmak için burada kalmaya devam edeceğiz” sözlerini kaydetti. Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından yaptığı konuşmayı da hatırlatan Çamlı, “Bu bağlamda desteğiniz bizim için çok kıymetli. Sağlık çalışanlarına ve hekimlere sahip çıkılması bizim için çok önemli” diye konuştu.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Hastane binalarının içinde hekim olmadan, okul binalarının içinde öğretmen olmadan bir hiç olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Her zaman yanınızdayız” mesajını verdi. Davutoğlu, partisinin genel merkezinde 15 Mart günü sağlıkta şiddet konulu bir çalıştay yapacaklarını dile getirdi. Konuya ilişkin Çamlı da psikolojik ve sözel şiddetin hiç konuşulmadığına dikkat çekerek, “Şiddet konusunun akılcı kalıcı bir şekilde çözülmesi gereken bir çalıştay iyi olur” dedi. Çamlı, ayrıca ‘Türk Tabipler Birliği, TBMM ve Siyasi Partilerden Talep Raporu’nu da Davutoğlu’na sundu.

AHLAKIN ONURUN BİTTİĞİ YER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Varsın gidiyorlarsa gitsinler’ sözlerini eleştiren Davutoğlu, “Pandemi sürecinde fedakarlık yapan insanlara bir de ‘istemiyorsanız gidin’ demek; ahlakın onurun bittiği yer orası. Ayrıca kim kime git deme hakkına sahip? Mülk size ait bizler burada kiracıyız. Devlet sizsiniz. Sizin hakkınızla bizim hakkımız eşit. 84 milyonda bir hakkınız var.  O bakımdan biz memleketimizi seviyoruz. Birisi çıkıyor bu çileleri görmüyor ve milliyetçilik üzerinde ahkam kesiyor. İsterseniz gidin diyor. Bu çileleri yok sayarak, isterseniz gidin diyerek olmaz” şeklinde konuştu. Son olarak Davutoğlu, ziyaret ettiği şehirlerde mutlaka tabip odalarını da ziyaret edeceklerinin altını çizdi.