AKP'nin 16'ncı kuruluş yıl dönümü kutlamasında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 seçimlerini işaret ederek, "11 milyon üyemize Sincan'dan, Ankara'dan sesleniyorum; 2019'un Mart'ında 2019'un Kasım'ında bunu iki ile çarpmaya hazır mıyız? Bunu iki ile çarptığımız zaman bilesiniz ki devran farklı dönecektir. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Kasım 2019'da farklı dönecektir ve Mart 2019'da farklı gelişecektir" dedi. 

GAZİ MUSTAFA KEMAL İLE BAŞLAYAN CUMHURİYET DÖNEMİNİN DE ŞU ANDA İDDİALI BİR DAVASI, İDDİALI BİR HAREKETİYİZ

Dava sahibi herkes gibi bizde ülkemizi mamur, milletimizi müreffeh, bölgemizi güvenli, dünyayı huzurlu hale getirmek için çalıştık, çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal ile başlayan Cumhuriyet döneminin de şu anda iddialı bir davası, iddialı bir hareketiyiz. 

BUNLARDA KUMPAS TEORİSİ ÇALIŞIYOR

CHP'nin Genel Başkanının bir kumpas ile değişmesi sebebiyle ülkemiz siyasetinin en talihsiz yıllarından biridir. Sayın Baykal'ın yanından çıkıyor. Medya soruyor 'hayır' aday olmayacağım diyor. Ertesi  gün aday oluyor. Akşam başka sabah başka. Bunlarda kumpas teorisi çalışıyor. Ardından Mavi Marmara saldırısı. PKK'nın kanlı eylemleri, anayasa değişikliği halk oylaması gibi öneli olaylardı. 2011 yılı seçimleri öncesinde siyaseti kasetler yolu ile dizayn etme projesinin en iğrenç şekliyle işletildiğini görüyoruz. 

2014 MİT TIRLARI OLAYLARI TARİHİMİZİN EN BÜYÜK İHANETLERİNDEN BİR TANESİ

2014 MİT tırları olayları tarihimizin en büyük ihanetlerinden bir tanesi. Buna karşılık HSYK'nın yapısı değiştirilmek başta olmak üzere FETÖ ile mücadele için gereken adımları kararlılıkla atmaya başladığımız bir yıl oldu. FETÖ'nün ve onunla işbirliğine giden anamuhalefetin tüm çabalarına rağmen 2014 mahalli seçimlerinden başarıyla çıktık. 

15 yılda nasıl bir ateş çemberinden geçtiğimizi görüyoruz. Son 4 yılda, artan terör olayları, darbe girişimi dahil, siyasi, ekonomik ve diplomatik saldırılar karşısında milletimiz ile omuz omuza tarihi bir mücadele veriyoruz. AKP bu mücadelenin lokomotifidir. Hep birlikte bu mücadeleden galip çıkacağımıza inanıyorum. Hiç kimse kerameti kendinde görmesin. Başarılarımızın gerisinde milletimiz ile kurduğumuz güçlü ilişki destek var. 


ALMANYA'NIN FOCUS DERGİSİNE AKP'Yİ ŞİKAYET ETMEKLE İKTİDAR OLAMAZSIN

Yoksa Almanya'nın Focus dergisine AKP'yi şikayet etmekle iktidar olamazsın. Öbür taraftan kalkıp yalan dolan her türlü yolsuzluğu yapmak suretiyle AKP'yi alt edemezsin. Eğer yürek varsa önce dürüst olacaksın ve bu yolda ne söz veriyorsan onu yapacaksın. Projelerin, planların var mı? Milletimizi ikan edip desteğini alabilirseniz iktidara gelmek bir devir teslim törenine bakar. Sen sözde adalet yürüyüşünü yaparken sağına soluna terör örgütlerinin desteğinde olanları alırsan bu millet sana destek vermez.  Bu rabiamıza terör örgütü işareti diyecek kadar zavallı olanlar bu ülkede iktidar göremez. Bu terör örgütü işareti değil AKP'nin manifestosu. 


FETÖ BAŞTA OLMAK ÜZERE TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE İLTİSAKLI KİŞİLERİ PARTİMİZDEN UZAK TUTMAK İSE HEPİMİZİN EN BAŞTA GELEN GÖREVİDİR

AKP için değişim tabi bir olgudur. FETÖ başta olmak üzere terör örgütleri ile iltisaklı kişileri partimizden uzak tutmak ise hepimizin en başta gelen görevidir. Bu konuda en küçük bir gevşekliğe müsamaha göstermemeliyiz. Türkiye'nin değişim talebi için kurulan AKP için değişim tabiidir. Bu sefer köklü bir değişime ihtiyacımız var. Bütün bunlar bir tasfiye harekâtı değildir. Bir bayrak yarışı olarak gördüğümüz bu hizmet kervanında görev değişimi tabidir.