Haber/Didar Demirci

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hayatın normal işleyişini alt üst eden Covid- 19 salgını sokak hayvanlarının beslenmesini güçleştirir hale geldi. Evde kalın çağrıları nedeniyle dışarısıyla bağlantının kesilmesi üzerine sokaktaki canlılar da ihmal edildi. Bunun üzerine CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak örgütüyle birlikte bugün Üçyol Metro Durağında bir araya gelerek, sokak hayvanları için bir çağrıda bulundu. Dünyada toplan 600 milyon sokak hayvanının olduğu hakkında bilgi veren Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Bugün 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü; Dünyada şu anda 600 milyonu aşkın sokak hayvanı var. Bizim de onlara yardımcı olmamız lazım. Covid- 19 salgınından dolayı tüm dünya çok kötü etkilendi. İnsanlık bundan ötürü, büyük mağduriyet yaşıyor. Bir yandan insanlık kendisi bu hastalıkla uğraşırken, sokak hayvanlarını da unutmamız gerekiyor” dedi.

Sokaktaki canlar için kampanya

Sokak hayvanlarını beslemek ve onları yeniden hatırlatmak adına 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’nde İzmir’in farklı noktalarında toplanan Konak İlçe Örgütü, sokak hayvanları için bir kap su bir kap mama bırakarak, herkesin bunu yapmasını istedi. Sokak hayvanları için kampanya başlattıklarını duyuran Başkan Gruşçu, “Biz şu anda sokak hayvanlarını hatırlamak adına yeni bir kampanya başlatıyoruz. CHP Konak İlçe Örgütü olarak, sokak hayvanlarını hatırlıyoruz ve“Can Canı Unutmaz” kampanyası adı altında bir kap su bir kap mama sokak hayvanlarına veriyoruz. Bu çağrıyı dünyanın birçok yerinde yaşayan insanlarımıza hatırlatmak için bunu yapıyoruz. Sokak hayvanlarının beslenmesi için her gün buradayız. Bizler olmasa onlar çaresiz, onların umudu olarak her gün sokak hayvanlarına bir kap su bir kap mama bırakmalıyız. Sokakta yaşayan kediler, köpekler ve kuşlar için buna devam edelim” dedi.

Günlük 5 tl yeterli

Bir kedinin veya bir köpeğin beslenmesi için günlük 5 TL harcamanın yeterli olduğunu dile getiren Başkan Gruşçu, kampanyaya herkesten destek bekledi. Kampanyaya ilk bağışta bulunan kişinin Mehmet Şakir Başak olduğunu söyleyen Başkan Gruşçu, sokak hayvanlarını beslemesi için CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ve Buca İlçe Örgütüne meydan okudu.