İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın CHP'den istifa ederek Meral Akşener'in patisine katılmasına CHP'li vekillerden tepki geldi. Vekiller, Çıray'ın CHP'ye haksızlık ettiği görüşünde

Meral Akşener'in parti kurma girişimi, siyasette hareketliliği de arttırdığı. AKP'den milletvekillerinin geçmesi beklenen partiye ilk sürprizi CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray yaptı. Partisinden istifa ederek Meral Akşener ile yola devam etme kararı alan Çıray'ın hamlesine, CHP'nin İzmirli vekillerinden tepki geldi. Milletvekili Mustafa Balbay, Çıray'ın kararına çok üzüldüğünü belirterek; “Demekki bizim sağdan siyasetçi almaya değil, sağa güven vermeye ihtiyacımız var. Her şeye rağmen Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum” sözleri ile görüşlerini açıkladı.
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise; “Bizde ölenin, gidenin ve terk edenin arkasından kötü konuşulmaz. Herkes layık olduğu yere gider” değerlendirmesinde bulundu.
Aytun Çıray'ın kararına en sert tepki CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den geldi. Çıray'ın iki buçuk dönem milletvekili aday listesine ön seçimle değil kontenjan aday olarak yazıldığını hatırlatan Sertel; “Gerçek olan ön seçimdir. Aynı damarda iki ayrı kan gurubu bulunmaz. Ya o damara uygun akacaksın ya da yaşam olmaz. Genel Başkan Çıray'ı listeye kontenjan vekil olarak koydu. Onun da bir vefalı davranış sergilemesi lazım. 'Benim işim bitti. Bu kadar unvan verdiniz bana sağolun, milletvekili maaşım da bağlandı. Hadi eyvallah.' Böyle bir şey olabilir mi? Doğru değil” dedi.

ŞANSI OLMAYABİLİRDİ

Sertel kadar CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da Çıray'ın gidişi ile ilgili sitem dolu ifadeler kullandı. Bayır, kendileri için bu ayrılığın sürpriz olmadığını belirtirken, Çıray'dan başka milletvekilinin istifa edeceğini düşünmediğini açıkladı. Bayır, şunları söyledi: “Kendisine bir misyon edinmiş olabilir. Çünkü her defasında Türkiye'de bir sağ liberal partinin olması gerektiğini söylerdi. Böyle bir parti olmadığı için oyların hep AKP'ye gittiğini belirtirdi. Ya da kendi kariyerini planlamak istemiş olabilir. Ama toleranslıydı.”

DOĞRU BULMADIM
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, bu gidişin kendisi için sürpriz olmadığını fakat Çıray'ın CHP'den istifa ederek Akşener'in partisine katılmasını doğru bulmadığını açıkladı. Çıray'ı seçen seçmene haksızlık olduğunu kaydeden Bakan; “CHP'ye oy veren seçmen onu seçti ve yakasında CHP rozeti taşıyor. Aslında bekliyordum çok da sürpriz olmadı ama uygun bulmadım. Yine de hayırlı olsun. Bundan sonra CHP'den istifaların olacağını düşünmüyorum ve umarım yanılmam” açıklamasında bulundu.

GİTMESİNE ÜZÜLDÜM
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit de, Çıray'ın istifasından dolayı üzüldüğünü belirtirken, tepki göstermedi. Çıray'a başarılar dileyen Yiğit; “İki dönem CHP'de milletvekilliği yaptı. Çok da başarılı işler yaptı bana göre. Ama gitmesine üzüldüm. Arkadaşımız. Hayırlı olsun diyelim. Yeni bir parti, yeni arayış. Aradığı yeri bulmuş olabilir. Eski arkadaşları, demek ki birbirlerine ihtiyaçları var. Umarım güzel şeyler yapar ve ülkeye faydalı olurlar. Ama CHP yoluna devam ediyor. Dün de vardı, yarın da var olacak. Fakat bu partilerin yarın ne olacağı belli değil. Her gün gelip giden partiler, umarım kalıcı olurlar.” Umut KARAKOYUN