Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açılması ardından kılınan ilk nazama katılan Tansu Çiller, oğlu Mert Çiller'in evli olduğu ve boşanma davası açan Zeynep Çiller'e şiddet uyguladığına dair çıkan haberler için açıklama yaptı.

Ayasofya önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tansu Çiller, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmas için, "Gerçekten bugün tarihi bir gün, bir vuslat günü aynı zamanda. On yıllar değil, yüzyıllarca milletin adeta DNA'sına işlemiş, yakın ve uzun dönemli tarihimizin DNA'larında bulunan bir büyük özlem vardı her zaman. Bu özleme cevap verilebilmiştir. Bu heyecan bugün bir vuslat günü olarak ortaya çıkıyor. Tabii ben bunun ne kadar güç olduğunu bilen bir geçmişten geliyorum. Bu çok büyük dirayet ve cesaret isteyen bir şeydir. Dolayısıyla bunu başaran tüm arkadaşlarımızı can-ı gönülden kutlamak istiyorum. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bütün emeğini geçenleri teker teker, ayrı ayrı kutlamak isterim" dedi. 

'Aileler dağılmasın'

Gazetecilerin oğlu hakkında ortaya çıkan şiddet haberini sorması üzerine ise Tansu Çiller, "Kadına şiddete tümüyle karşıyım. Bunu kim yaparsa yapsın, kadına kalkan eli tutarım.  Buna müsaade etmem. Ancak bugün bir algı operasyonu da söz konusu. Bu algı operasyonunda çizilmek istenen bir imaj, çizilen bir resim var. Bunu Ömer adaleti ile dahi düşünsem, doğru ve hakikat ile örtüşür bulmuyorum. Herkes bir şey söyler ama Allah'ın da bir hesabı vardır ve zaman da daima doğrunun yanındadır. Yine öyle olacaktır. Ne olursa olsun çok üzgünüm, aileler dağılmasın. Özellikle küçük çocuklar etkilenmesin, üzülmesin" dedi. 

Ne olmuştu?

Sözcü'de yer alan habere göre, 'zina, pek fena muamele, onur kırıcı davranış, şiddetli geçimsizlik, evlilik birliğinin temelden sarsılması' gerekçeleriyle boşanma davası açan Zeynep Çiller, Mert Çiller hakkında evden uzaklaştırma ve kendisine yaklaşmama kararı aldırdı.

Tansu Çiller'in, Zeynep Çiller'in şikayetçi olması durumunda ‘Çocuklarını bir daha göremezsin' şeklinde tehdit ettiği boşanma dilekçesinde yer aldı.