CHP İzmir İl Yönetimi, iptal edilen Atatürk ve Ataşehir Mahalle delege seçimlerini 8 Ekim’de yapacak. Parti, seçimlerinin sorunsuz şekilde atlatılması için YSK formülünü geliştirdi.

CHP İzmir İl Yönetimi, delege seçimlerine yönelik yapılan itirazları değerlendirdi. İl başkanlığındaki toplantıda, tartışmalı şekilde sonuçlanan ve iptal edilen Çiğli Atatürk ve Ataşehir Mahalleri için yeni seçim tarihi belirlendi. CHP, her iki mahallede de 8 Ekim’de sandığın kurulmasına karar verdi. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, üst düzey önlem alacaklarını ve tartışmalara meydan vermeyeceklerini söylerken, geliştirdikleri formülü de açıkladı. CHP, sıkıntılı mahallelerde Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) standartlarında bir seçim yapmayı planlıyor. Başkan Güven; “Seçim standardı bu kez YSK’nın yaptığı seçimler gibi olacak. Daha titiz ve disiplinli davranacağız. Fiziki şartları oy kullanma kabinleri, güvenlik önlemleri, oy kullanma koşulları YSK statüsüne uygun yapılacak. Herhangi bir tartışmaya izin vermeyeceğiz” dedi. Herhangi bir tartışma yaşanmaması için doğrudan seçimlere müdahil olacaklarını yineleyen Başkan Güven, seçim bittiğinde sonuçların resmileşeceğini ve bir daha tekrarlanmayacağını belirtti.

ZAAFİYET YAŞANDI

Bu mahallelerdeki seçimlerde görevli partililerin gevşek davrandığını savunan Güven; “Zafiyet yaşandı. Seçim standardı düşük tutuldu ve gevşek davranıldı. Sandık görevlilerinin fiilen sandık başında olmayışları sorun doğurdu” dedi. İşlemlerin baştan doğru şekilde yapılması halinde bugün yaşanan sorunların yaşanmayacağını vurgulayan Başkan Güven, il başkanı olarak bizzat kendisinin seçimlerle ilgileneceğini açıkladı. Başkan Güven, belediye başkanlarının delege seçimlerine müdahil olmadığını da savundu. Belediye başkanlarının büyük çoğunluğunun aktif olarak taraf olmadıklarını kaydeden Güven; “Ufak tefek şeyler oluyor. Aslında belediye başkanlarını üyeler zorluyor. Belediye başkanlarını alana çekmeye çalışıyorlar. Belediye başkanlarının titiz davrandığını görüyorum ve onları eleştirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum” dedi. Toplantıda Buca Yiğitler Mahallesi seçimlerinin iptal edilmesine yönelik verilen dilekçe karara bağlandı. İl Yönetimi, talebi kabul etmeyerek seçimlerin geçerli olduğuna hükmetti. Ayrıca Bornova Tuna Mahallesi’nde parkta seçim yapıldığı için itirazlar yaşanmıştı. İlçe yönetimi, seçimlerin yenilenmesini isteyen üyelerin taleplerini kabul etmedi. İl yönetimi de Bornova CHP’nin kararını onayladı. Tuna Mahallesi’nde seçimler tekrarlanmayacak.
CHP’ye geçtiğim için gurur duyuyorum

Toplantının ardından, il başkanı farklı bir konuğu ağırladı. Asuman Ali Güven, geçtiğimiz günlerde AKP’den istifa ederek CHP saflarına katılan Ali Şenay’ı makamında kabul etti. Bayraklı CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile birlikte il başkanlığına gelen Şenay; “CHP’ye geçtiğim için gurur ve mutluluk duyuyorum. İnşallah Bayraklı’da daha fazla faydalı olacağız. Her insanımıza ulaşacağız, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Bayraklı gelişen bir yer. Kendi irademle baskı olmadan hiçbir menfaat talebim olmadan geçtim” dedi. Başkan Asuman Ali Güven ise AKP’de görev yapanların yerel yönetimde CHP’yi tercih etmesinin çok önemli ve değerli olduğunu belirtti. Güven; “Hep beraber güzel işler yapacağız. Bayraklı’nın İzmir’in gözde bir ilçesi olacağını biliyorum. Bayraklı bırakın İzmir’i Türkiye’nin en önemli kent merkezlerinden bir olma yolunda ilerliyor” dedi.