GerçekHaberci'den  Sevilcan Günay'ın haberine göre Başkan Oğuz’u adliyeye davet eden savcılık tarafından yapılan sorgulama dosyasının içeriğinde “mahrem imam görüşmeleri” ve “Bylock hattı” iddiaları yer almıştı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Oğuz, savcının talebi üzerine sulh ceza mahkemesi kararıyla cezaevine gönderildi.
Bunun yanında milletvekillerinin de büyük bir şaşkınlık içerisinde süreci takip ettiği ve duruma çok şaşırdığı,  gizlilik kararı nedeniyle henüz dosyaya bakamadığı ve uzun yıllardır hem Burak Oğuz’un hem de babasının CHP’de çeşitli görevler alması nedeniyle bu yaşananlara kimsenin anlam veremediği ve öğle saatlerinde adliyeye davet edilen Oğuz’un 6 saat ifade verdiği, kelepçe takılmadığı ve savunmasını da Avukat olan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yaptığı öğrenildi.

CHP'den açıklama yapılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile tüm İzmir Milletvekilleri bugün İzmir’e geliyor. CHP İl Binası’nda gerçekleşecek açıklamaya da katılması beklenen vekillerin. İzmir’de durumu araştıracağı öğrenildi. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir İl Başkanlığında yapılan açıklamanın ardından kendilerinin de konu ile ilgili bir açıklama yapacağını aktardı.

Sertel: CHP’ye yönelik bir hareket mi?

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise, durumun şaşkınlığı içerisinde olduklarını, bunun iddiasının dahi çok çirkin olduğunu belirtti. Sertel, “Bunu asla olmayacak bir durum olarak görüyoruz. Hiç beklemediğimiz bir şey oldu. Bırakın bunu iddia haline getirmeyi bunu düşünmek, böyle bir tahminde bulunmak bile zor. Yani, komplo mudur? Burak Başkana yönelik mi yoksa CHP’ye yönelik bir hareket midir? Bilmiyorum. Bir yandan Güneydoğu’da belediye başkanlarına yönelik görevden almalar var. Bir yandan da böyle bir şey çıktı. Bunu inceleyeceğiz. Zaten tüm milletvekilleri İzmir’e geliyoruz” dedi.

Vekiller ziyarete gidecek

Edinilen bilgilere göre CHP İzmir İl Binası’nda yapılacak açıklamanın ardından milletvekillerinin bir kısmı Urla’ya gidecek bir kısmı da Kırıklar Cezaevine giderek Burak Oğuz ile görüşecek.