İzmir Milletvekili Bedri Serter, birkaç gün önce Çeşme'nin Ildırı mahallesinde başlayan ve büyük mücadeleyle kontrol altına alınan, yaşam alanlarını da tehdit eden yangınla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a soru önergeleri verdi.

Serter, verdiği soru önergelerine dair yaptığı açıklamada, yangının çıkma sebebinin ne olduğunun en kısa sürede netleştirilmesi gerektiğine değindi ve "Neredeyse bir aya yakın bir süredir İzmir'imizin çeşitli ilçelerinde çıkan orman yangınları sonrası Tarım ve Orman Bakanı, yangınların ardında sabotaj olma ihtimalinden söz etmiştir, Çeşme'deki yangınının trafodan kaynaklı olduğu söylenmiş ancak sebebin bu olmadığı uzmanlarca bildirilmiştir. Bu süreçte ormanlarımızın, arazilerimizin yanmaması için büyük bir özen gösterilmesi ve tedbirler alınması gerektiği açıkken yangının nedeninin net bir biçimde ortaya konmaması ciddiyetten uzak bir durumu ortaya koymaktadır. "dedi. Serter, soru önergelerine dair açıklamasında," Yanan yerlerin tekrar doğaya kazandırılması gerekiyor. Bu toprakların hiçbir şekilde kişisel menfaat sahiplerine peşkeş çekilmemesi gerekiyor. Her yangın sonrası yanan yerleri takibe almış durumdayız, bunun böyle bilinmesini isterim" dedi.

Serter, yangında kaybedilen tüm canlılar için büyük üzüntü duyduğunu belirterek" Doğada yaşayan canlı hayvan türlerini hiçbir koşulda heba etmemeliyiz. Onların yangınlar karşısında korumasız olduğunu unutmamalıyız. Yaşam, her varlık için Allah tarafından ona bahşedilmiş en değerli hediyedir. Unutmamalıyız! "dedi.

Serter:" Arkeolojik sit alanı olan bölgelerimize gözümüzün içi gibi bakmalıyız. "

İzmir Milletvekili Bedri Serter, yanan 200 hektarlık alanın aynı zamanda arkeolojik sit alanı olduğunu da hatırlatarak" Sayın Bakan Ersoy'a da sesleniyorum, yanan bu bölgemize ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da çok önemli görevler düşmektedir. Özel koruma alanı olan bu bölgenin korunması ve gereken önemin bundan sonra daha da fazla verilecek tarihe ve tarih turizmine kazandırılması noktasında acil önlem alınmalıdır. "