Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nin tam anlamıyla ne zaman faaliyete geçeceğine ilişkin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

İzmir’in Bornova İlçesi’nde inşa edilecek 200 yataklı yeni hastane yapılması için 2015 yılında boşaltılmasına ve yıkımına karar verilen İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi aradan üç yıl geçmesine rağmen faaliyete geçirilemedi.

1996 yılında açılan ve 19 yıl sonra 2015 yılında yeni hastane yapımı için yıkılan Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nin şuan sadece poliklinikleri hizmet veriyor. Hastanenin Acil ve diğer birimlerinin üç yıldır çalışmaması nedeniyle başta Ege Üniversitesi Hastanesi olmak üzere diğer hastanelerde hasta yoğunluğu oluşuyor.

“BİR AN ÖNCE AÇILMALI”


CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, hastanenin en kısa sürede faaliyete geçmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “2015 yılında konunun paydaşlarına danışılmadan, tartışılmadan ‘acil boşaltılsın’ çağrısıyla faaliyeti durdurulan Türkan Özilhan Devlet Hastanesi, aradan üç yıl geçmesine rağmen faaliyete geçemedi. Şuan sadece poliklinikler hizmet veriyor. Ancak başta Acil servisi olmak üzere diğer birimler hizmete açılmadı. Ne zaman açılacağı da belli değil. Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Bornova bölgesinin ve Ege Üniversitesi Hastanesi’nin yükünü önemli ölçüde hafifletiyordu. Hastane faaliyette olmadığı için Ege Üniversitesi Hastanesi Acil servisinde ve diğer birimlerinde ciddi bir yoğunluk oluşuyor. Doktorlar ve diğer hastane personeli de bu yoğunluk içinde tüm hastalara yetişmeye çalışıyor. Sayın Bakan, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nin üç yıldır devam eden mağduriyetin giderilmesi ve bir an önce faaliyete geçmesi için konuya el atmalıdır. Bornova ve İzmir halkı hastanelerine yeniden kavuşmayı dört gözle bekliyor.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde şuan da kaç birim faaliyet göstermektedir? Faaliyette olmayan birimler ve bölümler hangileridir?
İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde bugün için hangi görevde kaç kişi görev yapmaktadır?
İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Acil bölümü ne zaman faaliyete geçecektir?
İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi tüm birimleriyle ne zaman faaliyete geçecektir?
İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi faaliyete geçtiğinde bunun toplam maliyeti ne olacaktır?