31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından seçilen belediye başkanlarına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke'nin imzasıyla bir yazı gönderildi. Bu yazıda, belediye başkanlarının, üst yönetim, belediye şirketleri ve iştiraklerinde yapılacak yönetici ve uzman kadro atamaları ile belediye başkan yardımcısı atamaları konusunda parti genel merkezi ile görüş alışverişinde bulunması istendi.

Belediye Başkanlarına Tebrikler ve İkazlar

Yazıda, yerel seçimlerde gösterdikleri başarı dolayısıyla belediye başkanlarının tebrik edildiği belirtildi. Ancak aynı zamanda, yönetilecek belediyelerde performans değerlendirmesi, başarı karnesi çıkarma ve belediye faaliyetlerini belirli bir standartın üzerinde tutmak için merkezi bir sistemin hayata geçirileceği vurgulandı.

Anket ve Araştırma Şirketleriyle İlgili Önemli Açıklama

Parti tarafından yeni bir bilgilendirme yazısı paylaşılana kadar, hiçbir anket ve araştırma şirketiyle anlaşma yapılmaması, bu şirketlerle abonelik işlemi gerçekleştirilmemesi gerektiği de yazıda belirtildi.

CHP'li Belediye Başkanı Seçimden Kısa Süre Önce Yapılan 2 İhaleyi İptal Etti: Kamu Zararı Oluştu! CHP'li Belediye Başkanı Seçimden Kısa Süre Önce Yapılan 2 İhaleyi İptal Etti: Kamu Zararı Oluştu!

Parti Merkezi ile İş Birliği Önem Arz Ediyor

Yazıda şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'nin dört bir yanında görevi devraldığımız belediyelerimizin iletişim ve kamuoyuyla bilgi paylaşımı süreçlerini partimiz genel merkezi ile eşgüdüm içinde yürütmesi gerekmektedir. Aynı şekilde, belediye üst yönetiminde, belediye şirketlerinde ve iştiraklerde gerçekleştirilecek yönetici ve uzman kadro atamaları ile belediye başkan yardımcısı atamalarının Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığımız ile görüş alışverişinde bulunarak karara bağlanması önem taşımaktadır."

Kaynak: Haber Merkezi