Kani Beko, Soyer’in İzmir’in rekor oyla seçilmiş başkanı olduğuna dikkat çekerek, “Asla yalnız yürümeyeceksin, attığın her adımda İzmirliler senin yanında!” dedi.

İki yıl önce Kıbrıs’ta vermiş olduğu röportajda kullandığı sözleriyle gündeme oturan ve AKP ile MHP’lilerin siyasi linç girişiminde bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e destek olan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, olayın özellikle AKP İzmir Milletvekilleri tarafından ısıtılıp ısıtılıp yeniden gündeme getirilmesinin kasıtlı olduğunu söyledi. Soyer’in röportajda söylediği sözlerin bir bölümü alınıp çarpıtılarak ve kasıtlı şekilde gündeme getirildiğini savunan Beko, “Bu siyasi linç girişimi İzmir’i yıpratmaya yönelik planlı bir girişimdir. İzmir’in rekor oyla seçilmiş ve görevdeki 6 aylık döneminde de çok başarılı işlere imza atan başkanını yıpratmaya, ‘milliyetçilik’ gibi başka türlü konularla başarısına gölge düşürülmeye çalışılmaktadır. Biz Cumhuriyet Halk Partililer ve tüm İzmirliler olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Biz elele vererek İzmir için, Türkiye için daha fazla ne yapabilirizin hesaplarını yaparken diğer tüm partililerin buna katılmasını, fikirlerini paylaşmasını işitiyoruz. Biz İzmir için hep birlikte çalışalım, birlikteliğimizle örnek olalım istiyoruz. İnanın sokaktaki İzmirli de bunu istiyor, bekliyor. Yerel yöneticisinin Kıbrıs ile ilgili 2 yıl önce fikrini söylediği sözlerin fitne için yeniymiş gibi gündemi meşgul etmesi onu hiç ilgilendirmiyor. Bunun için bu kentte siyaset yapanlara uyarım şudur; Biz İzmirliler için ayrıştırıcı değil birleştirici olalım” sözlerini dile getirdi.

Sıkışınca kendisinden başka herkes vatan haini!

Dış politikayla ilgili de açıklama yapan CHP’li Beko, Kıbrıs Barış Harekatı’nın CHP‘nin koalisyon hükümetinde olduğu bir dönemde gerçekleştiğini hatırlattı ve şunları söyledi: “Kıbrıs’a çıkartma yapılırken ve sonrasında hiçbir zaman işgal ya da ilhak düşüncemiz olmamıştır. Dün savunduğumuzu bugün de savunuyoruz. Bugün Kıbrıs Barış Harekatı ile AKP’nin Suriye politikalarını ilişkilendirmek yanlıştır. Suriye politikalarının yanlış olduğunu defalarla dile getirip eleştirdik. Ama siyasal iktidar bildiğini okuyor. Sıkışınca da kendisinden başka herkesi vatan haini ilan ediyor. İhanet arayanlar önce kendilerine bakacaklar; biz hiçbir zaman önce kendimizin ya da partimizin ikbali demedik. Kendimiz için beka sorunları yaratmadık. Önce bağımsız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan bir Türkiye talep ettik. Bunları talep ederken de hiçbir emperyalist ülkeden destek istemedik. Ayrıca Kıbrıs’ı sattı eleştirilerine muhatap olan da Erdoğan ve partisi AKP’dir. Trump’ın, Putin’in izniyle bir şeyler yapmaya kalkan ama onların dur dediği yerde duran ve tüm bunları da emperyalizme karşıymış gibi göstermeye kalkışan siyasi iktidarı uyarıyoruz. Yaptıklarınız ve bugüne kadarki dış politikanız nedeniyle Orta Doğu’da ve dünyada ülkemizi yalnız bıraktınız. Bu noktada artık vakit kaybetmeden Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine yeniden dönerek, ülkemizin dünyadaki saygınlığını geri kazanması sağlanmalıdır”