CHP İzmir İl Başkanlığı binası önünde toplanan, Mardin Federasyonu üyeleri, Mardinliler Vakfı üyeleri, bazı muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İzmir milletvekili aday adayı Şakir Başak destek açıklaması yaptı. Mardinliler Federasyonu Sözcüsü Sait Karaaslan, "Parlamentoda yer alacak milletvekillerimizin birbirinden farklı siyasi, kültürel ve inanç kesimlerine hitap etmesi, partinize olan inancımızın ve güvenimizin bir kat daha artmasını sağlayacak" dedi.

İl binası önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik gurup, CHP İzmir milletvekili aday adayı Şakir Başak’a destek açıklaması yaptı. Mardinliler Federasyonu Sözcüsü Sait Karaaslan, Başak’ı destekleme kararı almalarının gerekçelerini şöyle açıkladı: "Günümüzde, aydınlık yarınların teminatı Cumhuriyetin temel değerlerinin savunucusu olan CHP’ye olan inanç ve güvenimiz mevcut siyasal iklimde daha da artmaktadır. Bu minvalde partiniz tarafından belirlenecek milletvekili adaylarının halkta karşılık bulmasını, sokağın dilini parlamentoya yansıtabilmesini ve temsilcisi olduğumuz kitle örgütlerimizin sesini duyurabilmesini önemsiyoruz. Parlamentoda yer alacak milletvekillerimizin birbirinden farklı siyasi, kültürel ve inanç kesimlerine hitap etmesi, partinize olan inancımızın ve güvenimizin bir kat daha artmasını sağlayacaktır."

'PARTİYE TEVECCÜH ARTACAK'


Başak için ‘Dava insanı’ ifadesini kullanan Sait Karaaslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Demokratik hak ve taleplerimize saygı gösteren, sorunlarımıza çözüm oluşturmak üzere mücadele eden, her kesimden insanımızı kucaklayarak toplumsal barışın tesis edilmesi için katkı sunan ‘bir dava insanı’ olan Mehmet Şakir Başak’ın asil olan milletimizin vekilliğini parlamentoda layıkıyla yerine getireceğine inanıyoruz. Partinize olan teveccühün artacağını genel seçim sürecinde ve ardından yapılacak yerel seçim süreci içinde büyük katkısı olacağını değerli kamuoyu ile paylaşıyoruz."