CHP İzmir İl Örgütü, 30 Ağustos ile Kurban Bayramı'nı Belkahve’de düzenlediği törenle kutladı. Törenin sürprizi ise AKP’den ayrılarak CHP’ye katılan Osman Çolak’a Altıok rozeti takılması oldu.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir İl Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümü kutlamaları ile Kurban Bayramı programını bir arada düzenledi. Parti, bu yıl geleneği bozarak kutlamaları Bornova Belkahve’deki Ata Evi’nde gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir milletvekilleri, il yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve çok sayıda partilinin katıldığı program CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse ve Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı’nın anıta çelenk koymasının ardından başladı. Genel Sekreter Sındır törende yaptığı kısa konuşmada, 30 Ağustos’un önemine dikkat çekerken, 2019 seçimlerine dair de mesajlar verdi. Sındır; “Önümüzdeki hangi yıl seçim olursa olsun iktidara gelip cumhuriyetin temellerini güçlendirecek olan yine bizleriz” dedi.
İl Başkanı Asuman Ali Güven, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’ya Ata Evi’ni kendilerine tahsis ettikleri için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Güven; “Bugün burada ebedi başkomutanımız ve silah arkadaşlarının milletten aldığı güçle kazandıkları tarihin gördüğü en büyük zaferlerden birinin 95’inci yıl dönümünü kutluyoruz. 30 Ağustos günü aziz milletimiz ya istiklal ya ölüm diyerek çıktığı yolda hedefine ulaşmıştır. Bu topraklardaki insanların asla tutsak yaşayamayacağını dünyaya göstermiştir. Halkımızın yaktığı adalet ışığı birçok mazlum millete umut olmuştur. Mücadelemiz tarihe altın harflerle yazılmıştır” dedi.

ÇANAKKALE RUHU

Güven, 2019 seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulunurken Çanakkale’de gerçekleştirilen ‘Adalet Kurultayı’ndan örnek verdi. Güven, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde adaletsizliğe hukuksuzluğa ve baskılara dur demek için Çanakkale’deydik. Adalet kurultayımızı ve kutsal topraklarda mücadelemizi gerçekleştirdik. Şehitlerimizin huzurunda onların bıraktığı cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağımıza söz verdik Çanakkale’de. O destansı mücadele için Çanakkale’de nöbet tutan kahramanlar direnmeseydi bugün ne ülke kalırdı, ne de bayrağımız olurdu. Bize düşen korkmadan ve yılmadan Çanakkale ruhu ve bilinciyle vatanımız, bayrağımız cumhuriyet ve demokrasi için mücadele etmek, direnmek, içimizdeki vatan aşkıyla durmadan çalışmaktır” dedi. Bu yolda önümüze çıkacak emperyalizmin iş birlikçileri, demokrasi ve barışın düşmanları elbette karşımızda olacaklar, ifadelerini kullanan Başkan Güven; “Biz de mücadele edeceğiz. Ancak cumhuriyet aşkımızın karşısına çıkabilecek hiçbir güç yoktur. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte çıktığımız hak, hukuk ve adalet arayışı mücadelemiz 2019 seçimlerinde yeni bir iktidar zaferiyle sonuçlanacaktır. Bu iktidarı iktidardan indirilerek mutlaka halkın iktidarını kuracağız. 2019’da yapılacak ilk seçimde demokrasi ve cumhuriyet güçleri ile birlikte halk iktidarını kurarak cumhuriyeti kurtaracağız. Yeniden yapılandıracağız. Yolumuz, mücadelemiz budur” diye konuştu. Törenin sonunda AKP’den ayrılarak CHP’ye katılan Osman Çolak’a Altıok rozeti takıldı. Çiçeği burnunda partiliye rozetini Karabağlar CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız taktı.