CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "İddianame de hazırlandığına göre, sağlık sorunları yaşayan Gökmen Ulu'nun içeride tutulmasının bir anlamı kalmadı" dedi.

SÖZCÜ Gazetesi'ne yönelik operasyonun 130. gününde iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamenin kamuoyuna yansıması üzerine CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'tan çağrı geldi.

baris-yarkadasCHP'li Yarkadaş şunları söyledi:"Sözcü Gazetesi'nin iddianamesi nihayet çıktı. Tam 130 gün önce düzenlenen operasyon sonrası Mediha Olgun ile Gökmen Ulu tutuklanmıştı. Mediha Olgun, birkaç gün önce özgürlüğüne kavuştu. Şimdi sıra, 130 gündür Silivri'de tutulan Gökmen'de.

Gazeteci arkadaşımız Gökmen Ulu, cezaevinde ciddi sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Astım atakları çoğalmaya başladı."CHP'li Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:"Gökmen, önceki gün cezaevinden Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne getirildi. Sağlık sorunları tespit edildi. Yatarak tedavi olması gerekiyor. Ancak hastane iki ay sonrasına gün vermiş... Gökmen bu iki ayı cezaevinde nasıl geçirecek? Yedikule Hastanesi, sorunun varlığını kabul etmiş. Bu yüzden Gökmen'in de iddianameyle birlikte 'tensipli' olarak tahliye edilmesi, kamuoyunu rahatlatacak, adalete olan inancı artıracaktır. Gözaltına alınacağını öğrendikten sonra, evinde tam altı saat boyunca polisi bekleyen ve yerinden bile kıpırdamayan Gökmen'in kaçma ve delilleri karartma şüphesinin olmayacağı açıktır. Bu yüzden, artık iyice anlamsızlaşan tutukluluk haline son verilmesinde fayda vardır. Gökmen'in sağlığına kavuşabilmesi, ancak tam teşekküllü bir hastanede tedavi edilmesiyle mümkündür. Yargının bu insani talebi değerlendireceğini umuyorum."​