CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi için bu gece Meclis’te düzenlenecek anma törenine katılmama kararı aldı. CHP liderinin gerekçesi, anma törenindeki konuşma bölümünün kaldırılması.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'un yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, TBMM'nin programında değişiklikler yapıldı. Birinci Meclis Binası'ndan TBMM tören alanına kadar 'Milli Birlik Yürüyüşü' yapılacak. Ardından saat 02.32'de Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tören alanında halka hitap edecek.

15 Temmuz gecesi için yapılan ilk programa göre Meclis’te grubu bulunan ve temsil edilen siyasi parti grup başkanları, Başbakan Binali Yıldırım, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan birer konuşma yapacaktı. Ancak program bugün değişti. Yeni programa göre, sadece Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Erdoğan konuşacak. Kılıçdaroğlu, bu kararın ardından gece yapılacak anma törenine katılmama kararı aldığı öğrenildi.

CHP Sözcüsü Tezcan, protokol konuşmalarının kaldırılması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından korktular" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı oturumda 15 Temmuz darbe girişimine gelinen süreçte yaşanan ihmalleri bir bir sıralamıştı. Kılıçdaroğlu, MİT'in aylar önce hazırladığı rapora rağmen darbe girişimen karşı hiçbir önlemin alınmadığını belirtmişti.