Haber/ Didar DEMİRCİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) korona virüs pandemisi nedeniyle ileri bir tarihe ertelediği 37. Olağan Kurultayını, bu hafta sonu tamamlayabilecek. ‘İktidar Kurultayı’ olarak nitelendirilen 37. Olağan Kurultay, CHP tarihinde ilk kez kapalı bir mekânda değil, yarı açık Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İktidarın mihenk taşı olacak

CHP’nin iktidar olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “İktidar Kurultayı, bizim iktidara yürüdüğümüz yolda mihenk taşı olacak” dedi. Sındır, korona virüs salgını nedeniyle önceki kurultaylar gibi coşku ve heyecanı tam anlamıyla yaşayamayacaklarını dile getirerek, “Korona virüs salgını nedeniyle, heyecanımızı ve coşkumuzu daha kontrollü yaşamamız gerekecek! İçimizdeki iktidar heyecanı sönmeyecek” diye konuştu.

Vekil Sındır, bu kurultayın önemine dikkat çekerek, adaylar hakkında şu şekilde konuştu: “Partimizde kendini yetkin gören, parti bayrağını daha ileriye taşıyabileceğini düşünen tüm partililerimizin adaylığına saygı duyuyorum. Sayın Genel Başkanımızın da parti içi demokrasi adına bu konudan mutluluk duyduğunu düşünüyorum. Kurultay delegelerimizin idaresi esastır.

İktidar olmamız gerekiyor

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP’nin bunca zaman sonra zoru başararak iktidar olması gerektiğine dikkat çekti. Vekil Bayır, “AKP İktidarının yarattığı, yoksulluk ve yolsuzlukları yok etmek için iktidar olmamız gerekiyor. Biz bu duygu ve düşünceyle ilerlemeliyiz” dedi.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde 37. Olağan Kurultayda Parti Meclisine adaylığını açıklayan Vekil Bayır, 40 yıllık siyasi hayatındaki tecrübe ve birikimlerine güvendiğini dile getirerek, “Ben farklı görüşlerdeki kişileri bir araya getireceğimi biliyorum. Türkiye’de bu zamana kadar belediye başkanı, milletvekili çıkartamadığımız şehirlere gittim. Daha önce CHP’li bir Vekil görmediğini söyleyenler oldu. Ben buralarda partimizin politikalarını, Türkiye için hedeflerini anlattım. Bu kurultayla geleceği oyluyoruz! Bizlerin tıpkı bir itfaiye eri gibi 7/ 24, durmaksızın çalışması ve her an her yere ulaşabilir olması gerekiyor. Ben bu konuda örgütüme güveniyorum” dedi.

Muhalefette olan son kurultay

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 37. Olağan Kurultaya ilişkin, “Muhalefette olan son kurultay, bundan sonra yapacağımız kurultayda İktidarda olacağız” vurgusu yaptı. Vekil Sertel, CHP Kurultaylarının her zaman için çok konuşulduğunu ve çok tartışıldığını dile getirerek, “CHP Kurultaylarında demokrasi olduğu için çok konuşulur, çok tartışılır. Ancak sonrasında birlik ve beraberlik içerisinde yola devam edilir” dedi.