CHP İzmir İl Emek Büroları, okul aile birlikleri konusunda velileri bilgilendirmek için atağa geçti. ‘Okuluma sahip çıkıyorum’ başlıklı bildiriler velilere dağıtıldı.

Haber / Umut KARAKOYUN

CHP İzmir İl Emek Büroları, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile eğitim camiasından gelen talep üzerine, okul aile birliklerinin seçimlerine müdahil olma kararı aldı. Bu nedenle ‘Okuluma sahip çıkıyorum’ başlıklı bildiriler hazırlayarak 3 bin adet basan Emek Büroları, bunları da okullara dağıttı. Broşürde, velilere hitaben yazılan satılar yer aldı. Bilimsel ve laik eğitim için yapılabilecek çok şeyin olduğu vurgulanan broşürde, bunları yapabilmek için de okul aile birliklerine sahip çıkılması gerektiği vurgulandı. Düşünen, sorgulayan nesillerle huzurlu, geleceğe güvenle bakan bir toplum oluşturulacağına işaret edilen broşürde ayrıca, buralarda yer alarak bilim ve laiklik dışı uygulamalara engel olunabileceğine değinildi. Emek Bürolarından Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Basmacı, amaçlarının gizli siyasi ayak oyunlarının önüne geçmek ve sosyal demokrat ailelerinin buralarda görev almasını sağlamak olduğunu söyledi. Basmacı; “Okul aile birlikleri kimsenin görmediği, bilmediği gizli bir alan. Okulda iyi bir yönetim kademesi varsa sıkıntı yok. Kötü niyetli bir yönetim ise okul aile birliklerini sadece keyfi uygulamalarda kullanıyor” dedi.

BAĞIŞLAR NEREYE GİDİYOR

Okul aile birliklerine yapılan bağış paralarının nereye gittiğinin belli olmadığını savunan İsmet Basmacı, ayrıca bu birimler aracılığıyla seçmeli derslerin hangileri olacağına, okulların imam hatiplere dönüştürülmesine kadar bir çok konuda kararlar alınabildiğini vurguladı. Basmacı, şunları söyledi: “Bizim amacımız Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlı, bilimsel, laik eğitim verilmesi. Örneğin okulun imam hatibe dönüştürülmesi veya pek de talep olmayan bir seçmeli dersin seçilmesi okul aile birlikleri aracılığıyla yapılabiliyor. Biz, buralarda yapılacak gizli siyasi ayak oyunlarının önüne geçmek için sosyal demokrat ailelerinin buralarda görev almasını sağlamak istiyoruz. Yapılan bağış paralarının nereye gittiği belli değil. Hem denetimi sağlamak istiyoruz hem de eğitimin daha sağlıklı olması için çaba harcıyoruz.” Umut KARAKOYUN