İzmir'de CHP'nin 4 kadın ilçe başkanı, kongreler öncesi adaylık için kararlarını netleştirdi. Başkanlardan ikisi aday olacağını açıklarken, diğer iki başkan ise 'Bu kadar yeter' dedi.

Haber /Umut KARAKOYUN

CHP'nin 4 kadın ilçe başkanı, delege seçimlerinin bitmesini beklemeden adaylık konusunda kararlarını verdi. Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ile CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, yapılacak olan kongrelerde aday olmayacaklarını açıkladı. CHP Bergama İlçe Başkanı Ayşe Demirci Şimşek ve Kemalpaşa CHP İlçe Başkanı Ulviye Atalay Üreten ise kongrelerde yeniden aday. CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, ailesi ile ilgilenemediği için aday olmayacağını söyledi. Çocukları ve torunlarımdan çok uzak kaldığını belirten Dönmez; “Devam etmem konusunda çok ısrar edildi. Yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanarak görevimi taçlandırmamı istediler. Ama ben kararımı verdim. Ailem aday olmamamı iste, ben de kıramadım. Aday olacak arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi. CHP'nin Ödemiş İlçe Başkanlığı için şuanda iki adayın ismi ön plana çıkıyor. İlçe eski Başkanı Mehmet Birlik ile Erdem Boyacı. Yapılan delege seçimlerinde, mavi liste ile yarışa katılan Birlik'in, bir çok yerde seçimleri kazandığı öğrenildi.

HAZIRIM ADAYIM

İlçe kongresinde yeniden aday olacağını açıklayan CHP Bergama İlçe Başkanı Ayşe Demirci Şimşek, örgütün kendisine verdiği desteğe teşekkür etti. Siyasette son derece kritik bir döneme girildiğinin farkında olan Başkan Şimşek; “Delege seçimleri, partimizin 2019 yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazır olduğumuzu gösteriyor. Demokratik bir seçim oldu. İlçe kongresinde, gereğini partililer, delegasyon zaten yapacak. Bu konuda da bir sıkıntı olacağını sanmıyorum” dedi. Bir kadın olarak 2019'da yapılacak seçimlere hazır olduğunu kaydeden Ayşe Demirci Şimşek, 'hazır olmadığım bir ilçe başkanlığına asla aday olmazdım' sözleri ile olası adaylara mesaj verdi. CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz da aday olmadığını açıkladı. Delege seçimleri henüz başlamayan ilçede, Başkan Eryılmaz, koltuktan vazgeçme nedenlerini şu ifadelerle açıkladı: “Aday değilim, hayırlısı olsun. Kesin kararım. Yorgun değilim. Başkan olmadığım zamanlarda da partim için koşturdum. Değişen çok bir şey yok. Gene çalışacağız, koşturacağız. Yeter bu kadar. Başka arkadaşlarımız görev alsın. Görevde olduğum süre boyunca yapmadığımız seçim kalmadı.”
Kemalpaşa CHP İlçe Başkanı Ulviye Atalay Üreten ise yeniden aday. Yönetimine güvenen Başkan Üreten, tecrübeli olduklarını belirtti.