Tatile gelen vatandaşların seçimde oy kullanmak üzere İstanbul'a dönmeleri için gerekli hazırlıkları yaptıklarını anlatan Deniz Yücel, yaklaşan kongre takvimi öncesinde aday olup olmayacağına yönelik soruya ise "İlçe kongrelerinden sonra" yanıtını verdi.

İl binasındaki makamında gazetecilerle buluşan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İstanbul seçimlerine dair açıklama yaptı. İzmir'de İstanbul seçimleri için çok fazla gönüllü bulunduğunu söyleyen Yücel, "Bayramdan sonra çalışmalar netleşecek. İzmir'e gelmiş olan İstanbul seçmeninin seçim günü İstanbul'da olması ve oyunu kullanması için çalışmamız var. İzmir İl Başkanlığından otobüs sağlanması noktasında bir çalışmamız var. Tatil beldelerindeki arkadaşlarımızın müracaatları var. Başvurusu olmayanları biz tespit ediyoruz. İstanbul'da faaliyet gösteren hemşeri, göçmen dernekleri, STK'larla iletişim halindeyiz. Bu seçim CHP ve Millet İttifakı'nın meselesi olmaktan çıktı. 16 milyon İstanbulluyu, ülkemizdeki insanları, hukuk ve demokrasiyi ilgilendiren bir meseledir" dedi. Deniz Yücel, Ekrem İmamoğlu'nun, 23 Haziran seçimlerini daha büyük bir farkla kazanacağını da iddia etti.

Yeni parti binasına geçilecek

23 Haziran seçimlerinden sonra İzmir'de daha önce CHP'nin elinde olan, ancak son yerel seçimde kaybedilen Bergama ve Bayındır ilçelerine yönelik çalışmalara ağırlık vereceğini anlatan Deniz Yücel, ihtiyaçlarını karşılayacakları yeni bir parti binasına da taşınacaklarını ifade etti. Deniz Yücel, "İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi nedeniyle bu projemizi hızlandıramadık. 23 Haziran seçimlerinden sonra CHP İzmir İl Örgütü'nün ihtiyaçlarını karşılayacak, kadın ve gençlik kollarının ihtiyacını karşılayacak, parti okulunun da daha aktif çalışabileceği, belediye meclis üyelerimizin örgütümüzle daha iç içe çalışmalar yapabileceği bir il binası kazandırmayı istiyoruz. Yeri belli değil. Yer bakıyoruz. Önümüzdeki günlerde yönetim kurulunda bir komisyon oluşturmayı düşünüyoruz. Kafamızdaki kriterleri belirleyerek bütçe oluşturacağız. Genel Merkez bu konuda gerekli desteği verecek. İlçe binası olmayan örgütlerimize de bina kazandıracağız" dedi.

Adaylık ilçe kongrelerinden sonra

Açıklamaları sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Deniz Yücel, il başkanlığına tekrar aday olup olmayacağına yönelik soruya, "Şu anda kongreleri ertelemeye yönelik bir adım atılmadı. İstanbul seçimleri bu konuda süreci biraz daha geciktirdi. Seçim iptal edilmemiş olsaydı kongre takvimi belirlenmişti. İlçe kongreleri yapıldıktan sonra da aday olup olmamayı netleştireceğim" dedi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in belediyeye ait Varyart'taki binaya taşınma kararını ve buna yönelik olarak, Kemal Karataş'ın da aralarında yer aldığı bazı partililer tarafından dile getirilen tepkileri değerlendiren Deniz Yücel, "Tunç Soyer'in başkanlık konutuna yerleşme niyeti bence çok makul, insani ve İzmirlilere daha fazla hizmet etme amacını taşıyor. Her gün Seferihisar'a gidip gelme konusunda 1 - 2 saati kaybetmeme adına yapılan bir şey. Yasal olarak mevzuat buna el veriyor. Sıfırdan yapılmış bir konut değil, yapılan bir harcama yok. Konutun başkanlık olması 2010 yılına dayanıyor. Geçmişte il balkanlığı yapmış olan bir kişinin bunu çok ağır, hakaretamiz ve rencide eden, daha da ötesi hedef gösteren bir dille gündeme getirmesi kabul edilemez. Açıkçası ben Kemal Karataş'ın kişiliğine, partimizde almış olduğu görevlere, geçmişine, bu açıklamaları yakıştıramadım. Neptün Soyer'in yaptığı açıklamalara da hedef gösteren bir dille tekrar açıklamalar yaptığını üzülerek okudum ve izledim. Yapılan eleştirileri de kabul etmek mümkün değildir. Yapılan haksızlıktır. Yapılan partililik değildir. Bu söylemler partililikle bağdaşmaz. CHP üyesi olan herkes CHP'nin tüzüğüyle ve disiplin kurallarıyla bağlıdır. Kimsenin bu konuda bir muafiyeti yoktur. Kemal Karataş hakkında herhangi disipline yönelik bir şikayet yapılmamıştır. İl Başkanlığının bu konuda resen disiplin soruşturması açma yetkisi vardır. Gündeme geldiği takdirde, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla görüşülür, gerekirse disiplin süreci başlatılır" dedi.

Deniz Yücel, CHP'li belediyelerin işçi çıkarmalarına yönelik iddialar için ise "Belediye başkanlarımızla sürekli görüşüyoruz. İşten çıkarmalarla ilgili de görüştük. İşten çıkarmalar olmadan önce bizimle istişarede bulunmalarını istedik. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun defalarca hatırlattığı bir husus var. CHP'li belediyelerde kimse işten çıkarılmayacak. Kimsenin ekmeğiyle oynanmayacak. Geçmiş dönemle hesaplaşılmayacak, devri sabık yaratılmayacak. İşten çıkarılmayacak denilmesini dar anlamda anlamamak lazım. Mevzuatın iş yükümlüğünü yerine getirmeyen kişiler varsa bunlar elbette işten çıkarılabilir" dedi.