CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 24 Haziran seçimlerinin kader seçimi olduğunu, herkesin oyuna sahip çıkması gerektiğini söyledi. Ciddiyetle herkesin oyunu kullanması gerektiğini vurgulayan Yücel, "Eğer biz bu vatanı, milleti, cumhuriyeti sevdiğimizi söylüyorsak, bunun lafta kalmaması lazım. Eyleme dönüşmesi lazım" diye konuştu. Yücel ayrıca, İzmir’de bir kamuoyu yoklaması yaptırdıklarını ve sonuçlarını önümüzdeki hafta değerlendireceklerini dile getirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, adaylarla birlikte sahaya çıkacaklarını ve bunun için program hazırladıklarını söyledi. Adayların kendi mesleki birikimleri, branşları, sosyal çevrelerine göre programların yapıldığına dikkat çeken Başkan Deniz Yücel, "Daha şehir merkezinde bir program yapmadık, onları da hazırlıyoruz. Biz, çok göz önünde olmak istemiyoruz. Çalışmalarımızı titizlikle yapıyoruz ve bunları yaparken göze sokmuyoruz. Popülist şeyler yapmak istemiyoruz" diye konuştu.

24 Haziran’da seçmenin karşısına birçok partinin çıkacağı, bu durumun CHP açısından oy kaybına neden olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Yücel, bu konuda herhangi bir endişelerinin olmadığını vurguladı. Yücel, şunları söyledi: "Oylarımızın düşeceğine dair hiçbir endişemiz yok. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz, karşılığını da alıyoruz. Halkın bakış açısı gerek partimize, gerekse cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye çok olumlu.".

İNCE’NİN İZMİR MİTİNGİ 21’İNDE


Muharrem İnce’nin İzmir’de miting yapması için seçim kuruluna başvuruda bulunduklarını belirten Deniz Yücel, bir aksilik olmazsa 21 Haziran’da büyük bir miting yapmayı planladıklarını açıkladı. Daha önce 1 milyon kişi ile miting yapacaklarını söylediklerini hatırlatan Yücel, "Sayın Muharrem İnce ise 2 milyon kişi istediğini söyledi. Çağrılarımızı yapacağız, ilçe başkanlıkları da bu konuda çalışacak. İsimler çok önemli değil ama önemli olan artık yeniden parlamenter sisteme dönüşün önünün açılması. Cumhurbaşkanlığı seçimleri de çok önemli. Her siyasi partinin bir ideolojisi var. Belli bir takım siyasi hedefleri var. Ama cumhurbaşkanlığı seçimi çok çok önemli. Genel seçimler ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de bir arada yapılması çok önemli. Muharrem İnce herkesin cumhurbaşkanı olacağını ifade etti. Bu bir ihtiyaç, Türkiye'nin ihtiyacı. Çünkü sayın Tayip Erdoğan göreve geldiğinden beri herkesin cumhurbaşkanı olmadı. Böyle bir amacı hiç olmadı. Toplumun belli kesimleri, AKP iktidarında zaten dışlandı, ötekileştirildi, ayrıştırıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasal tarihinde, geçmişte hiç olmadığı kadar AKP tarafından ve Cumhurbaşkanı tarafından etnik kimlik üzerine, mezhep üzerine, inançlar üzerine siyasetler üretildi.  Bu telafi edilmesi kolay olmayan bir takım yaralar açtı, travmalar doğurdu. Biz bu boşluğu biliyoruz. Muharrem İnce'nin söylemlerinde de bu çok ön plana çıkıyor. Herkesin cumhurbaşkanı olmak. Muharrem İnce de herkesi kucaklayan birisi" diye konuştu.

SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMEN


Kararsız ve sandığa gitmeyen seçmenler için özel çalışmalar yapacaklarını açıklayan Deniz Yücel, bu seçimlerin kader seçimi olduğunu, süreç ilerledikçe seçim tarihi yaklaştıkça çalışmaların, plan ve program dahilinde arttırılacağını söyledi. Yücel, şöyle devam etti: "Her bir bireyin oyunun çok ciddi bir önemi var. İzmir seçmeni bu konuda bilinçli ama sandığa gitmeyen seçmenler genelde CHP'ye oy veren seçmenler. Tatil zamanlarında yapılan seçimlerde bunu gördük. Bu konuda her türlü önlemi alıyoruz. Ciddiyetle herkesin oyuna sahip çıkarak gelip oyunu kullanması gerekiyor. Eğer biz bu vatanı, milleti, cumhuriyeti sevdiğimizi söylüyorsak, bunun lafta kalmaması lazım. Eyleme dönüşmesi lazım."

CHP’DEN SEÇİM ANKETİ


CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, hem cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimlere dair kapsamlı bir anket yaptırdıklarını da söyledi. ‘Şuan seçim olsa kime oy verirsiniz’, ‘Son genel seçimlerde hangi siyasi partiye oy verdiniz’, ‘Cumhurbaşkanı adayı olarak kime oy vereceksiniz’, ‘İkinci tura kalması halinde hangi adaya oy vereceksiniz’ gibi soruların yer aldığı anketin önümüzdeki hafta tamamlanacağını ifade eden Yücel, sonuçları değerlendireceklerini ve çıkacak sonuca göre strateji belirleyeceklerini söyledi. Yücel, eksikliklerinin olması halinde bunları da gidereceklerini ifade etti.