Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı ve halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten İsmail Kahraman’ın "Dindar bir anayasa olmalı, ilk dört madde değişebilir" açıklamalarına sert tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel "Bu istek, artık tiksindiğimiz ve karanlık bir zihniyetin zuhur bulmuş halidir. Cumhuriyete ve Anayasaya düşmanlıktır. Bu kafa, Taliban özentisi, şeriat sevicisi, hastalıklı bir kafadır" sözlerine yer verdiği açıklamasında şunları dile getirdi;

KARANLIK BİR KAFANIN ZUHUR BULMUŞ HALİDİR

"İsmail Kahraman’ın bu talebi, AKP iktidarları döneminde; karanlık zihniyetlerini gizleyerek, takiye yaparak kimlerin hangi makamlara getirildiğinin açık bir göstergesidir. Liyakatsizlik, adaletsizlik, anayasa tanımazlık ve takiye FETÖ taktikleridir.

Bu istek, artık tiksindiğimiz ve karanlık bir zihniyetin zuhur bulmuş halidir. Cumhuriyete ve Anayasaya düşmanlıktır. Bu kafa, Taliban özentisi, şeriat sevicisi, hastalıklı bir kafadır. Anayasal olarak yasaklanmış olan bu teklif; Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs etmek, milleti bölmek, ülkeyi cemaatlere teslim etmek, şehitlerin kemiklerini sızlatmaktır.

Hukukun olduğu bir ülkede, Milletin sinir uçlarına basarak, ülkeyi karıştırmak isteyen, anayasaya aykırı çağrılarda bulunan ve hala sarayda görev yapan bu şahsa karşı; savcıların çoktan harekete geçmiş olması gerekirdi. 

Dinimizi kullanarak her türlü ahlaksızlığı, yolsuzluğu, vatan hainliğini yapan zihniyete geçit vermeyeceğiz.

Bu ülkeyi size böldürtmeyeceğiz, milleti birbirine düşürmenize, cumhuriyeti değersizleştirmenize izin vermeyeceğiz. Hepsinin hesabını önce sandıkta millete, sonra bağımsız yargıya vereceksiniz."