Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, Yıllarca beslenen, büyütülen ve paralel devlet kurmasına izin verilen FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin, Milletin ve Gazi Meclisin iradesi sayesinde başarısızlığa uğratıldığına vurgu yapan Yücel, Milletin ve meclisin bu iradesinin OHAL yüzünden bir demokrasi hareketine dönüştürülemediğine de dikkat çekti. Yücel, mesajında şunlara yer verdi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE, KUVVETLER AYRILIĞINA İNANIYORUZ


15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütü tarafından başlatılan darbe girişimini lanetliyor, cumhuriyetimize ve milli birliğimize yapılan, demokrasimizi ve anayasal düzenimizi hedef alan bu darbe girişiminin içinde, aktif ya da dolaylı yoldan rol alan herkesin hak ettiği en ağır cezayı almasını diliyorum.

Darbe girişimine karşı Milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi kurma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte TBMM'yi devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan 2 yıl geçmiş olmasına rağmen darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasına dönük esaslı bir adım da atılmamıştır.

Bizler CHP'li olarak her zaman Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna, demokrasi ve cumhuriyet ilkelerinden taviz verilmeden hukukun üstünlüğüne ve kuvvetler ayrılığına inandık. Ülkemizde ki bu hain darbe kalkışmasını yapma cesaretini bulan, Yıllarca beslenen, büyütülen ve paralel devlet kurmasına izin verilen FETÖ terör örgütü, Türkiye’nin hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı ilkelerinden uzaklaşmasıyla, kendine devlet içinde yer bulmuştur.

Benzer durumlar ve felaketlerle karşılaşmamak için, güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor.

Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. 15 Temmuz gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye'nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz.

Bu azimle, Darbeye karşı canını vererek şehit olan evlatlarımızı rahmetle anar, gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz.