Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere ve bazı CHP milletvekillerinin imzasıyla verilen önergede, yerel basın mensuplarının özellikle pandemi sürecinde uygulanan zorunlu kısıtlamalar nedeniyle görev yapmakta zorlandıkları, gerek iş hayatlarını gerekse sosyal yaşamlarını idame ettirebilmek için toplumdan destek beklediklerinin altı çizildi.

Tutdere, “Ekonomik krizin üzerine bir de pandemi sürecinin olumsuz etkileri ülkemizi derin bir ekonomik darboğaza sokmuştur. Krizden en çok etkilenen sektörlerden birisi de yerel basın kuruluşları ve dolayısıyla yerel basın emekçileridir” dedi.

Zor bir süreç geçiren yerel medyanın ayakta kalabilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulayan Tutdere, “Kur artışları, vergi yükü, enflasyon gibi faktörler altında ezilen, kriz ve pandemi nedeniyle de her geçen gün geliri azalan yerel medyanın ayakta kalabilmesi adına gerekli önlemlerin almak, destekleri artırmak ve yerel basın çalışanlarını korumak zorundayız” diyerek konuyla ilgili meclis araştırması yapılması çağrısında bulundu.