CHP'de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, İstanbul ve Ankara ile birlikte İzmir adayının Aralık ayı içerisinde açıklanabileceğini söyledi.

CHP'de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun partisinin 24 Haziran'daki çifte seçimde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için, "Cumhurbaşkanı adayı olmuş İnce’nin İstanbul için aday olmasının doğruluğu tartışılır. Muharrem İnce’nin ‘öyle olursa aday olurum, böyle olursa aday olmam’ demesi doğru değil" dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş'ın CHP'den aday olmak için çaba göstermediğini söyleyen Torun, Melih Gökçek'in MHP'nin adayı olması konusunda ise "Keşke aday olsa" ifadesini kullandı.

TARİH VERDİ!


Torun, üç büyük şehirde adayların ne zaman açıklanacağı sorusunu yanıtladı. Torun, "İstanbul, Ankara ve İzmir bizim için çok önemli. Kesinlikle bu 3 kentimizin CHP’li belediye olmasını istiyoruz. Büyük kentlerde aday profili çok önemli ve buralarda seçim almamız çok az oy farklarıyla olacak. Ya az oyla kaybedeceğiz ya da az oyla kazanacağız. O yüzden çalışmalarımızı daha detaylı ve daha dikkatli yapmamız lazım..." derken 3 Büyükşehir için "Adayların Aralık ayı içerisinde açıklanacağını düşünüyorum..." diye konuştu.