CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Kongre süreçlerinin öncesinde ve sonrasında küskünlüklere, kırgınlıklara asla yer vermeyeceğiz. Türkiye'nin kaderi olan bir seçim arifesinde böyle bir lüksümüz olamaz." ifadelerini kullandı.

Sındır, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nın ilk gününde partisinin Kemalpaşa, Tire ve Bayındır ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Bayramların, birlik ve kardeşlik duygularının yoğun yaşandığı dönemler olduğunu aktaran Sındır, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı'nın, terörün son bulduğu, evlat acılarının yaşanmadığı, ana ve babaların, eşlerin yüreklerine ateş düşmediği günler getirmesini dilerim. Bayramımız, haksızlıkların hukuksuzlukların, adaletsizliklerin bertaraf edildiği günlere ulaşmamıza vesile olsun. Bugün aynı zamanda 1 Eylül Dünya Barış Günü. Dünyada barışın egemen olması en büyük arzumuz."

Sındır, partisinin 2019 seçimlerine hazırlandığını bildirdi.

Parti içerisindeki seçimleri de heyecanla gerçekleştireceklerini aktaran Sındır, "Kongre süreçlerinin öncesinde ve sonrasında küskünlüklere, kırgınlıklara asla yer vermeyeceğiz. Türkiye'nin kaderi olan bir seçim arifesinde böyle bir lüksümüz olamaz. Çünkü önümüzdeki kongre süreciyle partimizi iktidara taşıyacak kadroları seçeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.