İzmir CHP Milletvekili Bedri Serter, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki TARİŞ fabrikasında sendikalı oldukları gerekçesiyle 7 işçinin işten çıkarılmasına ve bunun üzerine eylem yapan işçilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Serter, sendikal örgütlenmenin yasal hak olduğunu, sendikaya üye olan işçileri işten çıkarmanın suç olduğunu ifade ederek “TARİŞ, İzmir için semboldür ve TARİŞ gibi bir yerde işçilere uygulanan bu yaklaşımı kabul etmek mümkün değildir. Sendikalı olmak, işçileri işten atmak için asla bir gerekçe olamayacağı gibi aynı zamanda suçtur” dedi.

“Kadro yeniliyoruz” açıklaması kabul edilemez


Ayrıca işverenlerin de “kadro yeniliyoruz” açıklamasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Serter, “TARİŞ işçilerinin ve işçilere sahip çıkan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın her zaman yanında olduğumu da belirtmek isterim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak da her zaman işçinin, emeğin ve işçiden yana olan sendikaların yanındayız” diye konuştu.

Ne Olmuştu ?


İzmir’deki Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu TARİŞ fabrikasında 7 işçi DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldı. İşten atmaların devam edeceği öngörülen fabrikada işçiler, servisleriyle dönmeyerek fabrika içinde eyleme başladı. Atılan işçilerin geri alınması ve sendikanın tanınması talebiyle direnişe geçen işçilere polis müdahale etti. Fabrika önüne gelen çevik kuvvet, 65 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında sendikacıların da olduğu 65 kişiden, diğer işçiler ise ilerleyen saatlerde serbest bırakıldı. İşten çıkarılan 7 işçi fabrika önününde nöbete başladı.