CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet olaylarının artık son bulmasını istediklerini belirterek, “Zaman kaybetmeden caydırıcı ceza kanunları çıkarılmalıdır. TBMM’nin açıldığında yapması gereken ilk iş yarınlarımız olan çocuklarımıza yönelik bu olayların önüne geçecek çağdaş dünya hukuku çerçevesindeki mevzuatı bir an önce hayata geçirecek somut adımları atmak olmalıdır. CHP olarak çocuklarımızın saçının tek bir teline dahi zarar verecek her türlü girişimin her zaman karşısında olduğumuzun ve olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat; çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet olaylarının giderek arttığını, artık yaşanan acıların son bulması için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi. Zaman kaybetmeden caydırıcı ceza kanunlarının çıkarılmasını isteyen Polat, “TBMM’nin açıldığında yapması gereken ilk iş yarınlarımız olan çocuklarımıza yönelik bu olayların önüne geçecek çağdaş dünya hukuku çerçevesindeki mevzuatı bir an önce hayata geçirecek somut adımları atmak olmalıdır. CHP olarak çocuklarımızın saçının tek bir teline dahi zarar verecek her türlü girişimin her zaman karşısında olduğumuzun ve olacağımızın bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

“BU ACILAR ARTIK SON BULSUN”


CHP’li Polat yaptığı açıklamada, ülkemizde çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet olaylarının giderek artığını vurgulayarak, “Hemen her gün başka bir çocuk istismarı ya da şiddet olayının yaşandığı ülkemizde, ne yazık ki çocuklarımızı koruyamıyor, onları hakları ile buluşturamıyoruz. Türkiye, 21. yüzyılın ilk yarısında, yarınımız olan çocuklarımızın aydınlık ve mutlu bir geleceğe koşacakları gibi bir ülke değil. Ankara Polatlı’da kaybolduktan günler sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül de, Ağrı’nın Bezirhane köyünde kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla da hepimizin evlatları. Artık bu acıların son bulmasını istiyoruz” dedi.

“ÇOCUKLAR BİRÇOK TEHDİTLE KARŞI KARŞIYA”


Çocukların istismar, eğitimsizlik, işçilik, küçük yaşta evlilikler gibi birçok tehditle karşı karşıya bulunduklarını ifade eden Polat, “Aslında son 16 yıldaki çocuk istismarı ve çocuk cinayetlerinin zanlıları bellidir: ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen bakan! İstismar önergelerine red oyu veren milletvekilleri! ‘Kız çocukları ile evlenilir’ diyen imam! ‘Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil’ diyen Diyanet! ‘Herkes çocuğuna sahip çıksın’ diye açıklama yapan Çocuklara Yönelik Taciz ve İstismar Araştırma Komisyon Üyesi Milletvekili!” diye konuştu.

ZAMAN GEÇMEDEN HUKUKİ DÜZENLEMELER YAPILMALI


CHP’li Polat, verilere bakıldığında çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet olaylarının ne derece arttığının net bir şekilde görüldüğünü kaydederek, şöyle devam etti:

“2006 yılında çocuklara yönelik 2 bin 414 cinsel taciz davası açılmışken, bu sayı yüzde 700’lük bir artışla 16 bin 957’ye ulaşmış durumda. Türkiye’de 2 milyon çocuk işçi var. Her 10 çocuktan 8’i kayıt dışı çalışıyor. Türkiye Psikiyatri Derneği’nin yaptığı araştırmaya göre, ülkemizde istismara uğramış çocuk oranı yüzde 33 düzeyindedir. Başka bir ifadeyle her 3 evladımızdan biri istismara uğramaktadır. Yine aynı derneğin yaptığı diğer bir tespit ise çocuk istismarında bulunan kişilerin yarısının geçmişte istismara uğrayan kişiler olduğudur. Bu sebeple zaman kaybetmeden artık caydırıcı ceza kanunları çıkarılmalı, hatta TBMM’nin açıldığında yapması gereken ilk iş yarınlarımız olan çocuklarımıza yönelik bu olayların önüne geçecek çağdaş dünya hukuku çerçevesindeki mevzuatı bir an önce hayata geçirecek somut adımları atmak olmalıdır. CHP olarak çocuklarımızın saçının tek bir teline dahi zarar verecek her türlü girişimin her zaman karşısında olduğumuzun ve olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”